Čantavir: Stanovnici Ulice drugi vinogradi dobili afalt

Ravnomeran razvoj infrastrukture u svim delovima grada, jedan je od ciljeva subotičke lokalne samouprave, izjavio je danas predsednik Skupštine tog grada Balint Pastor. On je obišao ulicu Drugi vinogradi u Čantaviru, čiji stanovnici su više decenija čekali na asfalt.

Nakon skoro četiri decenije čekanja, stanovnici ulice Drugi Vinogradi u Čantaviru kod Subotice dobili su asfaltnu podlogu do svojih kuća.

„U početku, onda u ranijim godinama, nismo mogli jednostavno izaći. Kola su nam bila u blatu. Posle su organizovali pa su doneli šljunak, kad su šta mogli, i cigle i sve to i tako smo se kretali. I sada, nakon trideset i devet godina, doživela sam i ja da ću imati, nadam se, nekoliko godina sreće da iskoristim ovo“, kaže jedna od stanovnica ulice Verona Tot Bagi.

Izvor: RTV

 

Verona je jedna od više stotina stanovnika ove ulice kojima će investicija dvadeset i dva miliona dinara iz gradskog budžeta u asfaltiranje jednog kilometra olakšati život.

„Sve ovo dokazuje ono o čemu konstantno govorimo, da je Gradu jako bitno da se ravnomerno razvijaju sve mesne zajednice, i gradske i prigradske. Nema povlašćenih, nema privilegovanih, kao što je nekada bilo u nekim ranijim periodima. Zaista se trudimo da sve mesne zajednice, odnosno žitelji svih mesnih zajednica, imaju kvalitetan život, što znači asfalt, vodovod, kanalizacija, gasovodna mreža“, kaže predsednik Skupštine grada Subotica Balint Pastor.

S tim u vezi, Pastor je najavio dalje asfaltiranje, kako gradskih tako i prigradskih ulica, ali i dalje širenje vodovodne, kanalizacione i gasovodne mreže.

 

RTVKOMENTARI

 1. Mecca kaže:

  Koliko ste se vi nakrali kada za tridesetdve godina što neograničene što koalicione vlasti u SU niste bili u stanju da izasfaltirate sve ulice u najvećem mađarskom selu u Srbiji ?

 2. Stipan kaže:

  Da nema ovog Pastora, tribalo bi ga izmislit. Eto, nema vise blata.
  Nego, kad ce vec postaviti one obecane ventilatore oko Cantavira, evo stize lito i velike vrucine.

 3. Đole kaže:

  Nema glavnog šerifa iz Čantavira na otvaranju ,kako to??? A,daaa…. možda je na liniji ,nije stigao,a možda zato što nije njegova stranka?!

 4. Petar G. kaže:

  Ko god da je došao da se slika od političara, svejedno je, toliko ih se može istrpeti jer je negde neka blatnjava ulica ipak konačno dobila asfalt. I to je uvek dobra vest.
  Ako ima neko ko se razume u gradnju kolovoza, pa da nam kaže-Zašto kada urade asfalt uglavnom me stavljaju ivičnjake ?
  Primetio sam da to nije samo u ovom slučaju, nego skoro svugde gde rade poslednjih godina.

 5. Trovach kaže:

  Da li se neko seca Indeksovaca i Nese Leptira kada uzvikne „Vo Skopje dosla strujataaa!“? P.S. U pitanju je bila zezancija na ukljucenje u radio prenose fudbalskih utakmica nekadasnje drzave.

 6. Zoran kaže:

  Tuga i beda kad moraju ovi MikiMausi da dodju zbog jednog asfaltiranja ulice… Sećam se da je Donald Trump svaki dan išao po americi da vidi kako se asfaltiraju ulice u drzavi od 300 miliona ljudi

 7. Zoran kaže:

  A GradSubotica.co.rs će dobiti pare iz gradskog budžeta, jer je objavio ovu famoznu vest.
  Sutra ću da kopam septičku na Makovoj, molim Vas, da dodje televizija YuEco i TvSubotica, a ako može nek navrati i gradonačelnik, jer je investicija od vitalnog značaja barem za mene!

 8. cepesh kaže:

  @petar g
  zato što je mnogo jeftinije kada se ne postave.. skupe su.. ovako, kad asfalt krene da se lomi (automobili, traktori, kamioni, itd, prelaze točkovima preko ivice asfalta i načinju ga) jer nema bankine tj ivičnjaka ako i izađu da to zakrpe – onda to lepo i bogato naplate.. eto i tako se klepa (naša) lova..

 9. pista kaže:

  “ … posle skoro cetiri decenije cekanja… dobili asfalt…“ jbt. pa skoro su toliko ovi u raznim kombinatorikama vlasti. Ljudi, razmisljajte!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 88 = 93

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: