Carina:”Slepi putnik” dva dana zaredom vraćan sa Horgoša

Carinici na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš prema Madraskoj u tri su navrata 24. i 25. oktobra sprečili migrante da se sakriveni u kamionima prebace preko granice, a jedan od ilegalaca osujećen je u svom pokušaju dva dana zaredom, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Kada je kamion zrenjaninskih registarskih oznaka koji je prevozio frižidere iz Srbije u Nemačku odvojen za pregled skenerom, carinski službenici su na snimku uočili siluete ljudskih figura i potom u vozilu otkrili “slepe putnike”.

U tovaru robe sakrila su se dvojica Avganistanaca, od kojih je jedan susret s carinicima imao svega dan ranije, kada je, u društvu jednog Pakistanca, otkriven u poluprikolici šlepera staropazovskih registarskih oznaka koji je transportovao plastične kontejnere iz Srbije u Francusku.

Carinski skener na Horgošu juče je pokazao još tri ljudske siluete, ovoga puta u kamionu novopazarskih registarskih oznaka koji je na relaciji Turska – Mađarska prevozio auto-delove, transportnu ambalažu i PVC proizvode, dodaje se u saopštenju.

 

RTVKOMENTARI

 1. Sabattchanin kaže:

  Divno zemlja Madraska!!!

 2. avet kaže:

  “a jedan od ilegalaca osujećen je u svom pokušaju dva dana zaredom”

  Pa kako to onda uopšte funkcioniše?Pokušaš da se ilegalno prošvercuješ preko granice, uhvate te i odmah puste bez ikakvih sankcija za prekršaj ili krivično delo, pa sutra onda ponovo, do besvesti?
  Ako ga nisu hteli ili mogli sankcionisati, bolje da su ga propustili, možeš misliti, jedan ilegalac manje u Srbiji.

 3. mihajlo kaže:

  daj te bre vi na skeneru se uozbiljite,manite se tih migranata nego skenirajte vi te slepere sa cigarama,naravno ako smete.

OSTAVITE KOMENTAR