Čarolija grnčarskih predmeta

Zimski vašar ,,Winterfest“  privlači veliku pažnju Subotičana i gostiju našeg grada, gastronomskim specijalitetima, rukotvorinama, proizvodima starih zanata i brojnim drugim, koji bude praznični duh i raspoloženje.

Da je svake godine ponuda sve bogatija,  bio je glavni komentar naših sugrađana koje smo zatekli na vašaru. Vole da uživaju u zimskim čarima, prazničnoj atmosferi koja na njemu  vlada,  kao i u razgledanju  proizvoda koje planiraju da kupe.

Među mnoštvom jedinstvenih štandova, svojim šarmom posebno pleni onaj na kom su izložene urbane, šumske i vilinske keramičke kućice. Ponosna vlasnica ovih unikatnih ukrasnih predmeta, među kojima se mogu pronaći i saksije, vaze, cveće i lampe, kaže da je sve počelo iz ljubavi i da dvodecenijsko iskustvo stečeno  u grnčarstvu deli sa suprugom.

Ovaj stari zanat koji je veoma težak, Maja Rančić je naučila  od grnčara, a za originalne radove su joj osim vremena, ljubavi i truda, potrebni i mašta i kreativnost. Na ,,Winterfestu“ izlaže već četiri godine i otkriva da je zadovoljna organizacijom kao i reakcijom naših sugrađana koji se sve češće odlučuju da za poklon kupe keramiku ručne izrade jer je to originalan poklon, uz to i pristupačne cene.

Ukoliko i vi tragate za idealnim poklonom za dragu osobu, Zimski vašar je, zahvaljujući bogatoj i raznovrsnoj ponudi,   pravo mesto za to, kao i za uživanje u zimskim čarima uz kuvano vino i degustaciju brojnih gastronomskih specijaliteta. Ova čarolija u centru grada, trajaće do 13. januara.

TV SuboticaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR