Čedi preti kazna od dva miliona

I pored izveštaja ombudsmana koji potvrđuje pisanje „Blica“ da firma „Agrohub“ duguje radnicima plate, gazda Čedomir Jovanović sve negira.
Radnici „Agrohuba“ u Subotici potražuju trećinu zarada od januara do aprila, za maj i jun nisu dobili celu zaradu, ne dobijaju obračunske liste, a poslodavac je dužan da je izda i za mecec kada nije izvršio isplatu, navodi se u izveštaju Zlatka Marosiuka, ombudsmana u Subotici.

fidelinka

Izveštaj sastavljen na osnovu izjave radnika „Agrohuba“, i provera u sudu, poslat je i rukovodstvu grada Subotice.

– Neizdavanje obračunskih lista, koje su izvršna isprava, inače je prekršaj iz člana 273 stav 1 tačka 4 Zakona o radu, za šta je propisana kazna od 800.000 do dva miliona dinara. Radnici nemaju ni zdravstveno osiguranje jer se ne uplaćuje doprinos – navodi u izveštaju subotički ombudsman Zlatko Marosiuk.

Po uvidu u izveštaj, „Blic“ je pozvao Čedomira Jovanovića, ali je on rekao da neće da komentariše.

– U ovom izveštaju ništa nije tačno, ovo je izjava sugrađanina. Dugove nisam ja napravio, niti sam uništio „Agroposlove“, a navodi se da je u pitanju sestrinska firma. Doći ću u Suboticu da razgovaram sa ombudsmanom. Plate ne kasne, isplaćuju se u skladu sa dogovorom sa zaposlenima. Pišite šta hoćete, a ja ću svakako reagovati sa svojim dokazima – rekao je Jovanović.

 

BLICKOMENTARI

 1. Lenin kaže:

  Evra?Onda je okej.Ako je dinara…Jeeee… Ebi ga.Izostaviće 10-ak linija(da… tranvajskih) i to je to. 😀

 2. JAPAJA kaže:

  „Neizdavanje obračunskih lista, koje su izvršna isprava, inače je prekršaj iz člana 273 stav 1 tačka 4 Zakona o radu, za šta je propisana kazna od 800.000 do dva miliona dinara. “
  Ispravka , gore navedena odredba Zakon ne važi za Čedomira Jovanovića jer da važu gradska inspekcija bi ga odavno kaznila.
  Šta je rešenje. Rešenje je rasformirati gradsku inspekciju, inspektorima dati otkaz i od njihove stečene imovine naplatiti sve kazne koje propisane Zakonom nisu naplatili.
  Jednostavno i efikasno, sve ostalo je donošenje Zakona koji važe za bedu i sirotinju dok su secikese i hoštapleri zaštićeni.

 3. stormwatch kaže:

  Ja se secam da sam pre mnogo godina radio u jednoj poznatoj subotickoj medijskoj kuci u kojoj nikad nisam dobio obracunsku listu ni za jednu platu, a secam se i da sam na kraju bio pod nateran da potpisem da sam primio dve plate odjednom dok je u koverti bila jedna cela plata i trecina od te druge navodno cele plate. Isto tako se ne secam da je obudsman u tom slucaju reagovao na ovaj nacin – promptno, brzo i efikasno iako je primio dvocifreni broj zalbi u roku od jednog dana. Bice da je ovo samo politika i dvostruki arshini dragi obudsmane? Isn’t it?

 4. Usputachni kaže:

  @storm
  ombuds|man
  zastupnik (ombudsman)

  ombud
  zastupnik; poverenik; predstavnik

  Nisam hteo da se sprdam samo da ispravim i pojednostavim znacenje i poreklo reci.
  Nema ljutis 😉
  Kad je Ceda u pitanju tu nista ne pomaze pa ni ombudsman jer on ima svoju (i samo svoju) verziju i to mu dodje jedino relevantno. Sta mislite ljudi kako bi on ispijao Don Perignon ako bi splacivao i uplacivao sve dazbine. Nije firma DON DON dobila slucajno ime. 😉 A DON mu dodje i nesto ispred mafijaskog imena. Ovi sto italijanskim barataju znaju bolje nego ja. 😉

 5. Tarabić kaže:

  Usputachini Firma DON DON nema veze sa Čedom!

 6. ko ovde nije lud kaže:

  nema veze isto sranje je i firma DON DON

 7. Usputachni kaže:

  @Tarabic
  Familija 😉

 8. Lenin kaže:

  DON Čedo. 😀
  g

 9. stormwatch kaže:

  @usputachini

  Znam da je ombudsman, ali mi nekako posprdnije dodje obudsman, tako sam zvao i njegovog prethodnika u direktnim razgovorima o temi o kojoj sam pisao. Meni je samo cudno da se isti taj obudsman (onda nije bio ovaj koji je sada u funkciji), u ono vreme nikada nije potrudio da ista prica dodje u medije…zasto? kako? zbog cega? Svi znamo da mafija drzi konce u rukama…. Don inace znaci chastivi na italijanskom, i meni je kada sam to ime DON DON video na kamionima prvo privuklo paznju jer neko ko zove firmu Don Don moze biti samo extremno veliki komplexash, no to je i normalno.

 10. damir rafai kaže:

  kako ga nije sramota sto nedodje pred radnike da kaze to pa da mu ugovore o otkazu i da cemo biti isplaceni kao i ostali sto su ostali raditi a ni oni nedobijaju platu imamo i mi dokaza tu je ugovor i mnogi mejlovi sto je gospodin popovic zoran pisao da cemo biti isplaceni i tako dalje kako mogu tako imaju para boli ih uvo sto mi nemamo deci kupiti sta jesti sram ih bilo

 11. Pegya kaže:

  a ni don don nije bolji ! oni isplacuju plate zaposlenima lai se vrsi maltretiranje i tortura cista diskriminacija u fidelinkinoj pekari pod vodjstvom Gordane Tomic ! radi se od 12 do 15 sati nesto malo prekovremenog se plati koriste radnike ko krpu na civiluku licno sam radio tamo godinama i to sve osetio na svojoj kozi ako se razbolis i odes legalno na bolovanje skine ti sa godisnjeg i tako dalje i tako dalje svaki mesec isplate manje para radnicima i vade se to je neka greska u beogradu !

 12. Momak kaže:

  Sta je momak ? Skinuo si Vericu Grgurovic ?
  Mozda ste u dilu ?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 15 = 19

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: