Čehinja i Ruskinja u finalu Palić Opena

U finalu osmog Palić Opena (10.000 dolara) za teniserke boriće se dve igračice koje su turnir počele još u kvalifikacijama, Čehinja Dana Mahalkova i Ruskinja Sabina Kurbanova.

 

Dana Mahalkova

Polufinalni mečevi igrani u petak bili su krajnje neizvesni. U prvom je Mahalkova pred sobom imala Nataliju Kolat iz Poljske. Kolatova je bolje otvorila meč, ali je Mahalkova zahvaljujući boljoj igri na mreži i spašavanjem više drop-šotova stigla do taj-brejka gde je imala više strpljenja. Prvi set dobila je sa 7:6(5), a drugi sa 7:5, što takođe govori u neizvesnosti.

 

Na žalost, te sreće nije bila Dunja Šunkić, poslednja predstavnica iz Srbije. Nju je, takođe posle velike borbe, savladala Sabina Kurbanova. Odluka je pala u prvom setu, Kurbanova je u taj-brejku pobedila sa 7:6(3) i tada praktično prelomila meč. U drugom setu srpska teniserka nije dobila šansu da se vrati u meč.

 

Takmičenje je završeno u konkurenciji dublova. Nije bilo iznenađenja, poljski dubl Natalia Kolat – Olga Brozda je ubedljivom igrom savladao rumunsko-bugarsko kombinaciju Karaina Goia – Dalia Zafirova sa 6:2, 6:3. Scenario koji je vodio do pobede bio je isti u oba seta, Brozda i Kolatova su u ranoj fazi meča stizale do brejka i kasnije rutinski završavale posao.

 

Finalistkinje dubla

 

Finalni meč na Palić Openu igra se u nedelju, 31. jula, od 11 sati. Ulaz za sve ljubitelje tenisa je slobodan

 

Nikola StantićKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR