Čeka se na odluke dva sindikata

Iako je u petak postignut sporazum u Vladi Srbije o zahtevima prosvetnih radnika, nije sigurno da će škole početi sa redovnim radom od ponedeljka.
Radi se o tome da su prosvetni radnici podeljeni u četiri sindikata od kojih su dva pristala na uslove (Sindikat radnika u prosveti Srbije i Sindikat obrazovanja Srbije) a sindikat "Nezavisnost" i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije treba svoju odluku da donesu danas.

Prema Sporazumu sa Vladom, zaposlenima u prosveti biće isplaćene zaostale jubilarne nagrade za 2009, 2010. i 2011.godinu i otpremnine, dok će, pored redovnog povećanja zarada, njihov dodatni rast zavisiti od prihoda u budžetu.

Slika

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je za B92 da "spunjenje predviđenih delova protokola zavisi od ekonomske situacije, ako bude novca onda će se deliti, a ako ne bude, onda ćemo imati povećanja koja su predviđena Zakonom o budžetu za 2011. godinu".

Predsednik sindikata prosvetnih radnika “Nezavisnost“, Tomislav Živanović, kaže da će na današnjem sastanku odluka verovatno biti da se ne potpisuje ovakav predlog protokola.KOMENTARI

  1. Dreamgirl kaže:

    Kao što su i najavili, sindikat "Nezavisnost" nastavlja sa štrajkom i skraćenjem časova na 30 minuta.

    – Protokol nije jasan i nema preciznog dogovora o povećanju zarada prosvetnih radnika, istako je Živanović posle sastanka Glavnog odbora sindikata.

    On je dodao da su članovi "Nezavisnosti" spremni da iniciraju dalje pregovore sa vladom i pred Republičkom agencijom za mirno rešavanje radnih sporova.

    Problem nastaje u samim školama, s obzirom da deo nastavnika radi redovno a deo skraćuje časove. Iz tih razloga nastaju veliki problemi a zaduženje direktora škole je da samostalno organizuje nastavu, saopštili su iz Ministarstva prosvete.

OSTAVITE KOMENTAR

51 + = 52

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: