Čeka se rekonstrukcija dva dečija igralilšta

Dva dečija igrališta, u centru grada kod Maksija i u Dudovoj šumi, već mesecima stoje bez glavnih elemenata – drvene kućice sa pratećim elementima. Cela drvena konstrukcija sa toboganima je sklonjena, uklonjena je tartan podloga i stoji izbetonirana površina koja čeka neki novi objekat. Svi smo se ponadali nekom novom zanimljivom dečijem elementu, ali kako su već prošli meseci a ništa se ne dešava, kontaktirali smo gradski Sekretarijat za investicije i razvoj koji najavljuje uskoro nove elemente.

U okviru IPA II projekta obezbeđena su sredstava za pomenuta dva dečija igrališta, međutim zbog vanredne situacije izazvane Kovidom 19, usporeni su radovi na postavljanju nove tartan podloge i nabavke novih sprava.

“Za vreme vanredne situacije izvođaču je istekao ugovor ali smo 12.5.2020. obavešteni da je delegacija EU odobrila produženje roka za implementaciju ugovora. U toku je izrada Aneksa ugovora sa izvođačem za produženje roka izvođenja radova” – navode iz Sekretarijata.

Na tartan podlozi nalaziće se dve ljuljaške, dve klackalice, dve njihalice, penjalica, tobogan, kućica, dve kante za otpad, četiri klupe, informativna tabla i još nekoliko gumenih sprava.

Dok čekamo da se nove sprave postave i urede, igralište na Prozivci tj. brod na šetalištu je dobio novu tartan podlogu. Radovi su trajali nekoliko dana a ovo igralište je od danas ponovo pušteno u funkciju.KOMENTARI

 1. Gradjanin turista kaže:

  Kako reagovati na ovu vest? Mesecima nema igralista, sada vec svako dvoriste ima vise rekvizita.

 2. AndroidUser kaže:

  Za našu decu ..a naša deca nema igralište.

 3. Arsen Lupiga kaže:

  Ceka se rekonstrukcija,reorganizacija i planska gradnja u celom gradu vec 35 godina.

 4. Belial kaže:

  @AndroidUser
  Pa nije kampanja bila za nasu decu vec za njihovu decu!

 5. Pujdo kaže:

  Ma boli njih za nasu decu… Bitno da njihova deca imaju privatna igralista. SRAMOTA

 6. Toranj kaže:

  Još uvek ima dece koja nemaju u svom dvorištu ljuljaške, klackalice, tobogane.Mislimo na tu decu.

 7. Su kaže:

  Sve po dva,bas su se pretrgli.Pa da dve fontane onda je i dve ljuljaške dosta….Tuzno ,jako tuzno

 8. Tako treba kaže:

  Ovaj Brodić na Prozivci, biće lep, rekonstruisan, sređen ki nov! Logično je, da ako se nešto koristi da se i pohaba, za to i služe rekonstrukcije ali nije logično da se sve nakon toga odvija bez nadzora, kontrole, sankcija za roditelje… Svako za svoje dete odgovara dok je ono na igralištu sa njim ali problem su “odrasla” deca, bez nadzora roditelja koja nesumično uništavaju isto to igralište iz samo njima znanih i ne znanih razloga. Jednom, ali samo jednom kada bi roditelj bio dužan da nadoknadi pričinjenu materijalu štetu od strane svog deteta, to bi se pročulo pa bi roditelji obratili malo pažnju na svoje dete. Onaj ko živi u blizini ovog igrališta zna o čemu govorim. Česma kod Brodića je totalno pogrešno podešena. Pušta jak mlaz i služi samo za punjenje balona vodom i bočica.

 9. Sara kaže:

  Nakon toliko izgradjenih igralista u parkovima,sto je svakako lepo videti,red bi bio da se neko osvrne i na dvoriste najveceg vrtica na Prozivci”Sanda Marjanovic” sa velikom povrsinom a bez i jednog savremenog i bezbednog rekvizita.Te metalne rekvizite,su davno iz svih parkova uklonili a u dvoristu vrticu jos uvek stoje,osteceni i ne bezbedni.Deca kada izadju u dvoriste nemaju ni jedan redovan rekvizit na kojem bi mogli da razvijaju svoju spretnost i motoricke sposobnosti a pri tom se i zabave.
  Nadam se da ce se neko u skorije vreme setiti i vrtica “Sanda Marjanovic”.

OSTAVITE KOMENTAR

51 + = 52