Čekajući LIDL

Na planini Kopaonik, gde se održava biznis forum, od milošte nazvan „srpski Davos“, održana je konferencija za štampu na kojoj su se javnosti obratili šef delegacije EU i ambasadori Italije i Nemačke.

 

Dežer, Hajnc Vilhem i Armando Varikio su govorili o konkurentnosti naše privrede i problemima koji stoje pred nama.

 

Nemački ambasador naveo je da se u Srbiji previše priča o stranim investicijama, a malo o domaćim i da je potrebno olakšati pristup kapitalu kao i pitanja vlasništva nad zemljištem. Vilhem je kao primer apostrofirao  nemački “Lidl” čiji predstavnici su mu rekli “da je teško u Srbiji da dobiju lokaciju, zemlju za građenje objekata”.

 

Subotičani znaju da je Lidl obezbedio plac na Palićkom putu još početkom 2012. godine. Jedini prazan prostor između Marketa 024 i Rodića čeka da bude popunjen ali…

Praksa nemačkog lanca je da na tržište neke zemlje ulazi istovremenim otvaranjem više objekata, a u Srbiji se u prvoj fazi planira otvaranje 15 supermarketa. Što znači da izgradnja u Subotici zavisi i od stanja u drugim gradovima.

 

“Lidl” je do sada kupio zemljište u Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Valjevu, kao i u Nišu, gde treba da otvori nekoliko objekata. U Subotici se plac nalazi na Segedinskom putu pored Subotica-transa i biće deo Quinterra retail parka.KOMENTARI

 1. zorandjala kaže:

  dali se tu radi o djordjevicevom sinalko placu koji je koliko znam oduzet na ime poreza unapred se izvinjavam ako nisam u pravu, mislim da je tu bilo nekih stranackih prepucavanja.

 2. warrior kaže:

  sta ce biti sa veterinarima?

   

 3. Norb kaže:

  Mi lesz a lebontott Zorka területén? Ott is van elég hely bőven, és azon a környéken is emberek laknak – sőt nagy a nemzetközi forgalom is. Miért mindent a palicsi út mentére irányítanak? A Zorka helyére is hasznos volna egy nagyárúház.

OSTAVITE KOMENTAR