Čekajući Mercedes na šinama

U kakvom su mu stanju stare cipele, čovek uspe da sagleda često tek u prodavnici kada kupuje novi par i kada stanu jedne naspram drugih. Slično osećanje obuzima građane na željezničkoj stanici, kada na prvi kolosek stane novi voz na liniji za Sombor. Za razliku od starih cipela koje idu direktno u đubre, crvena moderna kompozicija svakodnevno ističe svu našu bedu kada je u pitanju mila nam željeznica. Kao da smo stali pred ogledalo prvi put posle trideset godina i videli koliko smo ostarili.

 

Iako to nisu vozovi poslednje generacije, već su ih Rusi zamenili modernijim, za nas ovaj voz deluje vrlo luksuzno. Čak toliko da će se neko zapitati da li je to za nas. Šta će biti kada istekne garancija nakon dve godine? Kod nas se u radionici popravlja čekićem i šrafcigerom a ovde imamo elektronske sisteme, senzore, kamere…

 

Cena od 3,4 miliona švajcarskih franaka, govori sama za sebe.

 

I sad kada već imamo ovu lepoticu, valja je čuvati. Za koji dan treba da stigne još jedna a onda možda i treća ali ispada da je njihova bezbednost veća briga od svega.

 

Ko je mogao da kamenuje novi voz? Nekakav ološ i budale koje misle da je to novi trend ili neko ko u tome vidi svoj suludi interes. Policija najlakše dolazi do saznanja o delikventima sa društvene margine, jer taj svet nije dovoljno pametan da takva stvar ostane tajna a i doušnici su na terenu. Ono što se često zaboravlja, to je da njihov mukotrpan i opasan posao u većini slučajeva bude obezvređen u pomračini zvanoj sudstvo. Policajci nisu izvršioci pravde i sankcija.

 

Ostaje nam da se nadamo da se napad neće ponoviti. Sve drugo će potvrditi da ova kompozicija sa Mercedesovim motorom, klima uređajem i ostalim ljepotama – nije za nas.KOMENTARI

  1. nikola kaže:

    pa vec su poceli da se kvare pa ugradjuju hladjake od Lade posto su to originalni delovi 😀

     

OSTAVITE KOMENTAR