Cene u Toplani miruju

Kako saznajemo iz kabineta gradonačelnika, Gradsko veće je odbilo predlog JKP „Subotička toplana“ o poskupljenju toplotne energije u gradu.

.

.

Predlogom je predviđeno da cena fiksnog dela računa poraste u nivou projektovane inflacije za 5,8%, a da varijabilni deo poraste za 15% koliko iznosti poskupljenje cene gasa u poslednjih godinu dana. Takav predlog na Gradskom veću nije prihvaćen.

.

Ukoliko do korekcije cene ne dođe, porast cene gasa i mazuta bi mogle uvesti toplanu u dugove, pa se može očekivati da do poskupljenja ipak dođe, samo sa korigovanim procentima.KOMENTARI

 1. nesvrstan kaže:

  Da li su ovi ljudi normalni?!

  Prvo im svi mi plaćamo neku uslugu tokom cele godine iako nam je isporučuju tokom mnogo kraćeg perioda. To bi na primer moglo da se uradi i na svakoj benzinskoj pumpi, u proseku svi vozači sipaju gorivo jednom nedeljno, a zašto se ne bi uvela taksa od 100dinara za svaki dan, pa nema veze što ću gorivo da sipam u četvrtak, benzinska pumpa do tog četvrtka mora da održava svoj sistem da bi u četvrtak mogla da mi preko svog sistema koji ja plaćam , proda svoje gorivo koje ću takođe da platim!

  Da li nama svima stvarno na čelu piše MAGARAC?

  Sve sam bliže odluci da podnesem zahtev sa isključenja sa mreže toplane.

  znam, sad će mnogi da se ubace sa komentarima da to ne može…

  Ali – u zakonu o obligacionim odnosima jasno stoji (pojednostaviću) da je svako dužan da plati uslugu koju je naručio.
  G Dinkić nam je još toliko izašao u susret i rekao da ukoliko kupac ne dobije fiskalni račun nije dužan da plati uslugu!

  Ajd da vidim da li će direktor naše toplane da pozove telefonom g Dinkića pa da mu objasni da nije u pravu?  😉

  Niko ne plaća grejanje toliko skupo koliko ga mi plaćamo! Skuplje mi je grejanje od svih ostalih troškova a stalno sam na nekom minimumu i ne mogu da se zagrejem redovno.

  Za one koji žive na Prozivci i „pate“ pored pretoplih radijatora, samo bih kratko pojasnio – IMAM ALOKATORE!  I ni k…u ne valjaju!

OSTAVITE KOMENTAR