Centar za decu i mlade slavi prvu godišnjicu

Dnevni centar za decu i mlade sa društveno neprihvatljivim ponašanjem obeležio je danas godinu dana rada tokom koje su psiholozi i pedagozi raznim edukativnim programima, a pod nadzorom pokrajinskih institucija, pomagali deci sa takvim problemima da koriguju svoje ponašanje i da se vrate u društvo kao punopravni članovi.
Kroz Centar je za godinu dana prošlo 42-oje mladih i 14 roditelja, kojima su pružene pomoć i podrška, kao i mogućnost da otkriju i ispolje svoj talenat, a rad psihologa i pedagoga usmeren je i na prevenciju asocijalnog ponašanja mladih.

Većini polaznika nisu izricane vaspitne, ni krivične mere, ali formirane su i dve grupe maloletnika sa izrečenim vaspitnim merama, i jedna je uspešno završila program ličnog i socijalnog razvoja, dok je druga grupa na polovini programa.

U Centru postoji i klub za decu i mlade, u kojima im je dva puta nedeljno omogućeno korišćenje računara, interneta, a na raspolaganju su im i stoni fudbal, stoni tenis, kao i materijal za kreativni rad.

Do kraja godine biće realizovan i program za nasilje namenjen za decu uzrasta od 12 do 14 godina, kao i program zdravstveno-seksualnog vaspitanja namenjen učenicima prvih razreda srednjih škola.

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 33 = 40

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: