Ceo Neradovac za Mađare, Pastor kaže da nisu ni izlazili na izbore u Vranju

Nosilac liste Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je za Betu da je SVM izbornu kampanju vodio isključivo na teritoriji Vojvodine i u Beogradu, te da nije učestvovao na lokalnim izborima u Vranju, niti bilo gde drugde u južnoj Srbiji.

– To što je izborna lista Grupa građana Srpska desnica na lokalnim izborima u Vranju učestvovala pod rednim brojem četiri, što je bio broj pod kojim je SVM učestvovao na parlamentarnim izborima, velika je slučajnost.

Pretpostavljamo da su birači koji su za njih glasali, najverovatnije na oba glasačka listića zaokružili broj četiri, što je razlog čudnog rezultata – naveo je Pastor u pisanoj izjavi.

Mediji su ranije javili da je SVM na parlamentarnim izborima u Vranju osvojio treće mesto po broju glasova, nakon što je 1.265 glasača podržalo tu listu.

Za SVM je, navodno, glasalo čitavo selo Neradovac kod Vranja.

vranjenews.netKOMENTARI

 1. Hupikek Turpikek Neradovci kaže:

  Opa, znaci to je taj dil. Mladi Pasztor nece biti gradonacelnik Subotice nego Neradovaca.

 2. Croat kaže:

  Nije to slucajnost Legende kažu da je grad Vranje, ili kako se tad zvao Feketeb, osnovao sam Štefan Nemet(Stefan Nemanja). Stare vranjanske porodice Kiss, Nagy Szabo, Farkas… opisane su u delima velikog mađarskog pesnika Košut Lajoša (Košutana, Tiszta vér, Mladen bači…) a mađarski majstori osnovali su i prve fabrike Juhasz Mikloš(Yumko) i Simon Papp-Takacs (Simpo). Iz mađarskog dolazi i reč za obeležje juga Srbije, papriku. Otuda i čuveni izraz “Feketebbben nincs hazugság” ili “U Vranje nema laganje” a opšte je poznato da je mađarsko poreklo i razlog zašto se u Vranju ne koriste padeži.

 3. Croat kaže:

  Inace mi nije jasno zasto ne postoji vranjanski jezik, da se uci u skolama . Ako moze bunjevacki kakva je to diskriminacija prema vranjancima !! Brko reaguj!

 4. maki kaže:

  Pa zato sto su pametni mislili da treba na svim listicima da zaokruze broj 4. Nisu razumeli instrukcije.

 5. Donald Grgo kaže:

  Prolazim neko vece kroz Neradovce, isao da prodam neku robu tamo i to je bas nedelja uvece bila. Celo vreme se pitam otkud to da se tamo iz lokalne kafane orilo “Egy Cica, Ket Cica, Szaz Cica haj!!!”, i svi su uglas pevali.

 6. rax kaže:

  sad su se pastorovi jako zaduzili tom misi ili kako se zove, a i svom koalicionom partneru, sigurno ce morati debelo da im se oduze.

 7. Caru carevo kaže:

  Pobrkali ruksake.

 8. Trovach kaže:

  Upravo su priznalida su muljali na izborima. Ili oni, ili njihovi koalicioni partneri.

 9. Stipe Trump kaže:

  @Donald Grgo

  Misa Vacic az icipici eger.

 10. croat kaže:

  U selu kod taste da bi dobio pare da glasas za SNS morao si fotografisati sta si zaokruzio. Pred biralistem je bio SNSovac i zaokruzivao na spisku ko je od clanova dosao glasovati. Jbt kad bi tako organizovali drzavu a ne kradju gde bi nam bio kraj!!!

 11. Rale kaže:

  Ovoj lazi prigovora nema…

 12. Ego kaže:

  Lelee kad ovi vranjanci budu saznali da mađari imaju 18 padeža.

 13. Rax kaže:

  Joj, koja tragedija,upravo sam procitala da se u vranju moraju ponoviti izbori

OSTAVITE KOMENTAR