Čepurin: Možemo mnogo sa Srbijom i Suboticom

Saradnja Srbije i Rusije u poslednjih godinu dana dobila je na dinamici u svim pravcima, od vojne do saradnje s regionima, ali su mogućnosti i dalje malo iskorišćene, ocenio je danas u Subotici ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

 

Aleksandar Cepurin

Ambasador Čepurin je ocenio da dve zemlje mogu da pojačaju saradnju jer su za to veoma zainteresovane i imaju mogućnosti za 10 ili 15 godina brzog i efektivnog ekonomskog rasta.

 

"Mnoge stvari možemo uraditi sa Srbijom i Suboticom. Zato moramo da budemo više racionalni, više konkretni i da radimo tako da bi to bilo od koristi i za rusku i za srpsku stranu", rekao je Čepurin posle sastanka sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem.

 

Čepurin je ocenio da mogućnosti saradnje postoje u sferi turizma, ako se u Srbiji bude razvijala infrastruktura, zatim poljoprivredi zbog režima slobodne trgovine između dve zemlje, a naveo je da su na sastanku razmotrene mogućnosti kulturne saradnje.

 

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai ocenio je susret kao nastavak razgovora započetih prošle godine, rekavši da se razgovaralo o konkretnoj saradnji Subotice i Ruske federacije, da je kod određenih pitanja došlo i do konkretizacije koja će biti od koristi za obe strane, te da će ovi razgovori biti nastavljeni i u budućnosti.

 

Čepurin sa saradnicima posetio je Privrednu i Slobodnu zonu u Subotici, gde je sa nadležnima razgovarao o mogućnostima ekonomske saradnje, a posetio je i Pravoslavnu crkvu u Subotici.

 

Tanjug, RTVKOMENTARI

  1. brat kaže:

    da, da…. pomogli ste i u rukometu na upravo zavrsenom EP:)

  2. Moik kaže:

    Ja još pamtim kada su Subotičkim kasarnama ruski oficiri bili na najvišim položajima ,to je bila prava saradnja.

OSTAVITE KOMENTAR