Černišov aktivan u zaštiti životinja

Dok se dovodi u vezu sa mogućim preuzimanjem Crvene Zvezde i priprema tim fudbalera subotičkog Spartaka za predstojeći meč s Partizanom, ruski trener Andrej Černišov aktivan je i na polju zaštite životinja.

Za nešto više od godinu dana koliko je u Srbiji, spasio je ukupno pet pasa sa ulice, jednog je zadržao kod sebe, a sada sa svojom suprugom traži udomitelje za dva mala kučeta.

cernisov-spartak-zivotinje-pas_660x330

Bella i Roza. Dva šteneta koja je u Dudovoj šumi u Subotici pronašla supruga Andreja Černišova, Katerina Aksjuta, trenutno su udomljena kod njih. Nakon što su spašeni od hladnoće, čekajući budućeg vlasnika, društvo ovim kučićima pravi ženka Černiš, koju su Černišovi pronašli prošle godine na Zlatiboru i udomili u Subotici.

“Uzela sam ove pse jer su jako mali, mislila sam zašto im ne bi pomogli ukoliko to možemo. Ako bi svi pomogli, to bi bilo jako dobro za pse”, smatra Katerina.

Ovo nije prvi put da Černišovi spašavaju kuce sa ulice. Prilikom nedavnih priprema Spartaka na Zlatiboru, Andrej je spasao takođe dva kučeta, od kojih je jedno svoj dom pronašlo u Šapcu, a drugo u Bačkoj Topoli. Sada Černišovi traže nekog ko će da udomi Bellu i Rozu.

“Ako bi imao veliku kuću, ne bi bilo problema, mogli bi da ostanu sa nama, ali imamo mali stan i moramo da nađemo vlasnike za njih”, kaže Černišov.

Ukoliko želite da neki od ovih slatkiša bude vaš, kontaktirajte subotičku Animu putem njihove Fejsbuk stranice, gde se nalaze kontakt telefoni porodice Černišov.

 

RTVKOMENTARI

  1. dobro znam. kaže:

    Lepo i plemenito je što su se mnogi uključili u zaštitu životinja. Ima li neka organizacija na našem području koja se bavi zaštitom, divljih životinja?-od Kelebije ka Bajmoku sa posebnim zverstvima na području Čikerijske šume , danonoćno se ubija divljač. Ima li neko da stane tome na put? Ranjene divljači neretko završe u mađarskoj žici. Kuce,cice, morska prasad-OK. Ali i malo lane zna da ostane bez majke, fazančija jaja se sakupljaju nemilice, divlja prasad neretko ostaju bez majke. Možda to rade migranti ? Ili ???? NA DIVLJE ŽIVOTINJE SE PUCA SVAKODNEVNO I SAMO GLUV NEČUJE PUCNJEVE KOJA BIVA RANJENA I POBEGNE NERETKO PADA MRTVA DALEKO OD MESTA NA KOM JE PUCANO NA NJU.

  2. Megille kaže:

    Da neče i ovaj Černišov u politiku ? Naime ovako se počinje …

OSTAVITE KOMENTAR