Černišov: Svestan sam gde sam došao

Novi trener Fudbalskog kluba Spartak iz Subotice Andrej Černišov rekao je danas da je svestan da situacija nije jednostavna u subotičkom klubu, ali da će pokušati da što pre izvuče ekipu iz toga.

spartak

„Znam da se ekipa nalazi u situaciji koja nije jednostavna, ali naš zadatak je da se što pre izvučemo iz toga. Primetio sam da u Srbiji i nekim drugim zemljama, mediji i ljudi sa strane ne cene mnogo svoj fudbal. Rukovodstvo i treneri se trude da fudbal podignu na viši nivo, a sa strane se stalno govori da je nešto loše“, rekao je Černišov na svom predstavljanju u Beogradu.

Ruski stručnjak je na klupi Spartaka zamenio Stevana Mojsilovića, koji je smenjen nakon pet uzastopnih poraza u Super ligi. On je potpisao ugovor do kraja sledeće sezone.

Černišov, koji je tokom karijere vodio mladu reprezentaciju Rusije i brojne klubove, rekao je da će mu biti veoma lako da se prilagodi Srbiji.

„Imam veoma visoko mišljenje o srpskom fudbalu, u Srbiji ima mnogo talentovanih igrača. Kada pratiš srpski fudbal, više obraćaš pažnju na Crvenu zvezdu i Partizan, ali čuo sam za Spartak još dok je pre četiri godine igrao kvalifikacije za Ligu Evropa“, rekao je Černišov.

On će u ponedeljak početi da radi sa ekipom, a tim će prvi put voditi u 17. kolu protiv Javora u Subotici.

 

BetaKOMENTARI

 1. ZerDelija kaže:

  Bez uvrede, ali gospodine Černišov NISI SVESTAN gde si došao 🙂
  Jeste, svi sa strane govore „nešto loše“ jer drugačije ne može. Uzmimo za primer najbliži komšiluk. Hrvatska je, na primer, rangirana na 16. mesto FIFA, a Srbija je na 63. Ogromna je to razlika. U fudbalu kod žena je situacija nešto drugačija. Srbija je na 43. mestu dok su Hrvatice na 55. Dakle, nije velika razlika a vidi se da Srbija može i bolje, ali samo u ženskom fudbalu jer tamo nema para.

  Oočigledno je da u muškom fudbalu odavno nešto škripi i ne valja. Ne tako davno FSS je doveo holandskog trenera Dika Advokata da vodi reprezentaciju. Jeste da je taj čova u karijeri zabeležio lepe uspehe, ali je posle mesec dana „dig’o sidro“. Shvatio je da srpskom fudbalu ni čarobnjak Merlin ne bi mogao pomoći dokle god klubove vode razni Simovići, Terzići, Čovići i slični čarobnjaci za mažnjavanje para.
  Neće moći ni Černišov… Ma ne bi mogao ni Putin lično, sve da dođe sa Suhojima i Migovima. Fudbalska banda je 3 puta opasnija od ISIL-a.

  Eto zašto sa strane pričamo loše o domaćem fudbalu. DoQrčilo ljudima da slušaju prenemaganja i da gledaju „naštelovane“ utakmice… Živi bili pa videli, ali siguran sam da gospodin Černišov neće moći ništa da uradi jer će Gajba i slični „stručnjaci“ i dalje određivati kada će odmarati najjači sastav (u utakmici koju mogu dobiti), kako bi odmorni mogli BLJESNUTI u utakmici koju će sigurno izgubiti… kao što su bljesnuli protiv Zvezde.

 2. Panonac kaže:

  „DoQrčilo ljudima da slušaju prenemaganja i da gledaju „naštelovane“ utakmice…“

  Meni je lično „doqrčilo“ i da gledam 10 igrača od kojih 9 ne zna da centrira loptu, a „profesionalci“ su. Onaj jedan je Torbica.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: