Čestitke povodom Jom kipura

Predsednik Skupštine grada Slavko Parać i gradonačelnik Subotice čestitali su predsedniku i svim članovima Jevrejske opštine praznik Jom kipur uz želju da ovaj praznik donese mir i slogu u svakoj porodici.

Jom Kipur se smatra najvećim praznikom na jevrejskom kalendaru i mnogi Jevreji kroz post i molitvu izražavaju kajanje nad prošlogodišnjim grehovima i želju za dobrom i srećnom godinom u kojoj će im ime biti upisano u ‘knjigu života’.
Jom Kipur pada desetog dana meseca Tišri po jevrejskom kalendaru, i sa njim se završava period Velikih Praznika. U skladu sa jevrejskom tradicijom, Bog odredjuje na Roš Hašana svačiju sudbinu za tekuću godinu i upisuje je u "Knjigu Života", i čeka do Jom Kipura da "zapečati" svoju odluku. U vreme Velikih Praznika, odnosno Strašnih Dana ("Jomim Noraim"), religiozni Jevreji pokušavaju da izmene svoje ponašanje i traže oproštaj za sve loše učinjeno prema Bogu i prema drugima. Veče i dan praznika Jom Kipur su predvidjeni za javne i privatne žalbe, ispovedanja i priznavanja krivice. Na kraju praznika, Bog prašta i oslobadja svoje vernike.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 81 = 82

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: