Četiri mađarske vojne baze na granici

Završena je pogranična baza mađarske vojske u Kelebiji, a za očekivati je da će do proleća biti završena i izgradnja baza u Bačalmašu, Madarašu i Hercegsantou – saopštila je juča mađarska vojska. U svim tim bazama će biti po 150 mesta za vojnike. Izgradnja je započela jesenas.

madjarske-vojne-baze-na-granici

foto: MTI

Ako bude potrebno, izgradiće se i viši nivo kontejnera, što bi automatski značilo dupliranje broja vojnika na 1.200.

Tibor Benke, načelnik generalštaba mađarske vojske je naglasio da će vojnici svoje pogranične zadatke obavljati “sve dok ne prestane migracioni pritisak na Mađarsku”, ali se nada da će nakon izgradnje druge linije ograde biti potrebno manje vojnika i da će time ostati više vremena za obuku i pripremu vojnika.

Istakao je da se sve veća pažnja usmerava na granicu sa Srbijom, gde su vojnici na 170 km izgradili pograničnu ogradu. Na granici sa Hrvatskom je postavljena ograda u dužini od 136 km.

Kontejneri za smeštaj vojnika su za po 4 osobe. Opremljeni su grejanjem na struju i klima uređajima. U bazi postoji trpezarija i poseban blok za zdravstvenu negu. Postoji i sala za razonodu sa jednim stolom za stoni tenis, za bilijar i sa tablom za pikado. Postoji i postorija opremljena veš mašinom i mašinom za sušenje veša. Obezbeđen je bežični internet, a postoji i mobilna prodavnica.

Baza se sastoji od 90 kontejnera u koje su uključena i skladiőta i kancelarije.

Do sada su mađrski vojnici iz baze u Mejkutu putovali 20 km do granice.

Načelnik generalštaba je dodao da je tokom protekle godinu i po više od 15 hiljada vojnika služilo na granici.

 

Vajdasagi MAKOMENTARI

 1. Lazarus1Long kaže:

  Ovi mađari me sve više oduševljavaju !

 2. Mirko kaže:

  Bravo madjari.

 3. nepoznat kaže:

  Samo oštro sa migrantima

 4. delija kaže:

  Bitno da smo mi vojsku povukli I kasarne ugasili

 5. STeve kaže:

  Pa be treba nama vojska u gradu. Samo postena policija. Naravno, to je smesno. A za madjarsku, pa najbolje su se snasli u celoj EU sto se tice migranata. Od pocetka su imali odredjen stav i projekciju gde bi ovo moglo da se zavrsi.

 6. Lenin kaže:

  @delija
  Puno koristi smo imali od tih kasarna.Osim možda,da su 91. godine prošlog stoleća,poslužili kao sabirni centri za “dobrovoljce” iz kaznenih popravnih domova.Ti patrioti su za jedan dan bili spremni da idu na prvu liniju fronta.Ali su prvo maltretirali aktivnu mladu vojsku,potom izrešetali spavaone,jer su im oružje davana odmah nakon pristignuća.Puka sreća da svoj ubilački pohod nisu počeli već tu u Subotici.Sve je rešeno tako da su vojsku poslali na teren,a mi rezervisti smo ostali da se nekako izađemo na kraj sa tom bagrom.Oružje im davana nakon prelazka Hrvatske granice.

 7. Megille kaže:

  @ Lenin , Ovo je nešto novo . Znači prelezili su ratovati na teritoriju Hrvatske? Za ovo znaju Vučić ,Dačić ,Nikolić i ostali današnji ‘ napredni političari ‘ ?

 8. stormwatch kaže:

  Samo da pitam, jel se ove vojno ratne jedinice grade od para Madjarskih poreskih obveznika koji su u velikoj meri odbili da izadju na Orbanov referendum, ili se grade iskljucivo privatnim kapitalnom – t.j. desetinama miliona Eura koje poseduje patriJotski nastrojena familija Orban?

 9. Aneta kaže:

  Fasizamj ei dalje na snazi u madjarskoj cak i posle 50 godina…
  Zaboravljaju madjari da su i oni dosli iz iste te azije u evropu i panonsku niziju isad oni imaju za pravo da nekome brane da se slobodno krece i zivi gde mu je bolje…

 10. stormwatch kaže:

  @Aneta

  Upravo tako, u pravu ste. Ali to ipak ne sprecava milione Madjara da zive u USA, EU, Australiji i drugim im “mrskim” zapadnim zemljama….samo niko nema mudo da ide u Rusiju da zivi i radi jer bi dobili po p….. tamo. Znaju oni kako su ostali bez gaca sa Rusima :D, a vidim da Orban opet zeli da ostane bez gaca jer moli Putina da mu isfinansira Paks 2…..u stvari, Orban ce tesko ostati bez gaca jer se njegovo bogatstvo meri desetinama miliona Eura, onaj ko ce ostati bez gaca je madjarski narod, ali je zato uvek tu EU pa moze da se ide u “mrsko” zapadno inostranstvo na rad.

 11. Mister No kaže:

  ,,Talpra Magyar,hív a haza,itt az idő most vagy soha ,a Magyarok Istenére esküszünk,esküszünk hogy rabok tovább nem leszünk”.

 12. Lenin kaže:

  Šta je bre?Nekome sam stao na žulj? 🙂

 13. Lenin kaže:

  @Megille
  Pokušao sam da ti dva puta odgovorim na pitanje što si postavo,ali nažalost oba komenta su mi pfffffffffff… nestala.Kome li smeta istina?!Katkad mi se čini da su admini preterano žustri.Pa cela Subotica i Juga znala za to.A i sa suprotne strane su činili iste stvari.

 14. Daddy kaže:

  Cim se vratio Stormika oma je pocelo prozivanje po nacionalnim osnovama.

OSTAVITE KOMENTAR