Četiri Spartakove odbojkašice u reprezentaciji

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, trostruki pobednik Evropske lige, osvajač bronzane medalje sa prošlogodišnjeg takmičenja i aktuelni prvak Evrope, od 21. do 23. juna igraće u Evropskoj ligi 2013. u Subotici. Nalaze se u B grupi sa Belgijom, Nemačkom i Izraelom, a Aleksandar Vladisavljev, prvi trener naših odbojkašica u ovom takmičenju, zakazao je početak priprema za ponedeljak, 20. maj, kada će se okupiti u Beogradu.

 

Na spisku se nalazi 16 odbojkašica među kojima su i četiri odbojkašice Spartaka – Olga Raonić, Adela Helić, Sofija Medić i Aleksandra Cvetićanin. Između ostalih u B reprezentaciju pozvani su tehničari Jelena Medarević (Vizura vol art), Lana Dabić (Miluz, Francuska) i Olga Raonić (NIS Spartak, Subotica), korektori Adela Helić (NIS Spartak, Subotica) i Ivana Luković (Olimpijakos Atina, Grčka), libera Nina Rosić (Volero Cirih, Švajcarska) i Teodora Pušić (Crvena zvezda), blokeri Jovana Stevanović (Crvena zvezda), Maja Savić (Vizura vol art), Sofija Medić (NIS Spartak, Subotica) i Dubravka Đutić (Jedinstvo, Stara Pazova), kao i primači Jelena Blagojević (Fopapedreti, Italija) Sanja Bursać (Le Kane, Francuska), Ljubica Kecman (Crvena zvezda), Aleksandra Cvetićanin (NIS Spartak, Subotica) i Milica Bezarević (Dinamo, Pančevo).

Posle četiri turnira u periodu od 14. juna do 7. jula četiri najbolje reprezentacije igraće na finalnom turniru u Bugarskoj 13. i 14. jula (pored domaćina tu će biti pobednice grupa i bolja drugoplasirana reprezentacija). U Grupi A su Turska, Rumunija, Bugarska i Mađarska.

 

Finalistkinje Evropske lige 2013. izboriće učešće u Gran Priju 2014.

 

Foto: ŽOK SpartakKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR