Cilj je da se moj rad diskedituje, tvrdi Dulić

Ministar životne sredine i prostornog planiranja, Oliver Dulić povodom optužbi Koalicije za nadzor javnih finansija da je sajt “Očistimo Srbiju” platio 25.000 evra rekao da on ne sprovodi javne nabavke. Dulić ističe da se mesecima vodi medijska kampanja protiv njega sa ciljem da se on lično diskredituje, jer počeo da uvodi red u građevinu, a to nekima ne odgovara. On dalje obašnjava da zna da nevladine organizacije ne stoje iza puštanja vesti i pozvao javnost i istražne organe da dođu i provere sve oko sprovedene javne nabavke za izradu portala Očistimo Srbiju.

Slika

– Kada sam video vest u medijima sproveo sam internu istragu u ministarstvu. Sve je urađeno u skladu sa javnim nabavkama. Ovde je reč o nečemu drugom, naime bavim se uvođenjem reda u građevini što podrazumeva i izgradnju hiljada stanova čije će cene biti realne, potom inspekcijski nadzor i sprečavanje divlje gradnje izbijanjem stotina miliona evra iz džepova onih koji su zgrtali novac od građana naplaćujući nerealno visoke cene kvadrata. Drago mi je da neko u mom radu može da ospori samo da li je jedan sajt trebalo da košta dva miliona dinara ili ne. Koalicija za nadzor javnih finansija može da da svog člana u svakoj budućoj nabavci – rekao je Oliver Dulić.

Da podsetimo, Ministarstvo životne sredine je sa firmom Logik internet iz Niša za izradu veb portala akcije „Očistimo Srbiju“ sklopilo ugovor vredan 25.000 evra, tvrdi nevladina organizacija Koalicija za nadzor javnih finansija. Prema Ugovoru ministarstvo se obavezalo da za ovu uslugu isplati 2.561.013 dinara što je 25 puta veći iznos od cene izrade sajta. U ugovoru koji su potpisali državni sekretar u pomenutom ministarstvu Bojan Đurić i direktor Logik interneta Nikola Savić naručilac posla, ministarstvo, obavezalo se da deset dana po zaključenju ugovora kao avans isplati trećinu ugovorene sume, odnosno 768.340 dinara, a ostatak u roku od deset dana po ispostavljenoj fakturi i kvalitetno izvršenoj usluzi.

Portal je podignut na adresi http://www.ocistimosrbiju.rs u juče je obogaćen novim sadržajima. U njemu se nalaze dve baze podataka i to o svim deponijama u Srbiji i baza sa podacima javnih komunalnih preduzeća i privatnih firmi koje su dobile koncesije za upravljanje otpadom. Portal bi trebalo da bude interaktivan i da svaki građanim može da prijavi divlju deponiju.KOMENTARI

 1. Sebia closed kaže:

  Dali je i ovo hajka na vas?

  http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomij … ra.sr.html

  475.798€ je ministar platio razapeto platno na Serbia open!!!

 2. mile kaže:

  Ovaj lik je legenda! Nema vise nikakvih dodira sa stvarnoscu, prs’o je.

 3. Evica kaže:

  E, čemu ove javne nabavke??? Zamlaćuju narod! Neka lepo kažu odabrao sam njega – zašto? – jer tako ja kažem! … tako i ja sa svojim klincima …

 4. Gost kaže:

  Javne nabavke su tajne, a ovo je samo jedinstveni slucaj koji je nekim cudnim tokovima isplivao u javnost. Koliko ovoga ima, da se coveku zavrti u glavi.

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: