Čišćenje grada

U Subotici je počela tradicionalna akcija čišćenja i uređenja grada koja će da traje do 26.aprila. U okviru akcije saniraće se divlje deponije, čistiće se blokovsko zelenilo, a iz domaćinstava će se odnosti čvrsti i kabastu otpad. Iz gradskog Fonda za zaštitu životne sredine izdvojeno je tri miliona dinara.

Slika

Tokom trajanja akcije biće postavljeni kontejneri od 5 metara kubnih u svim gradskim i vangradskim mesnim zajednicama. Otpad će odnositi Čistoća, osim u naseljima Čantavir, Bikovo, Višnjevac, Stari i Novi Žednik i Đurđin, u kojima će smeće odnosti firma “Komvel”.
Prošle godine u okviru akcije ispražnjeno je 345 kontejnera otpada, 150 kamiona smeća i sakupljeno je odneto na gradsku deponiju 1725 metara kubnih otpada.
Svi građani mogu da odnesu smeće na gradsku deponiju besplatno do dva kubika otpada, a više od toga se naplaćuje po 67 dinara kubiku. Komunalna inspekcija je najavila da počinje i uređenje izletišta za Prvomajske praznike.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Ne znam da li ciscenje bankina spada u aktivnosti opsteg uredjenja grada u prolece, ali me je jako obradovala cinjenica da su radnici cistoce poceli sa ciscenjem istih.

  Ukupno se čisti 45 km puteva a koliko je ovo zagađenje ozbiljno govori podatak da se na deponiju odnese 680 tona ovog odpada. Ova akcija traje do 01.04.2011.

  Blaska Rajica
  Slika

  Nedostatak bankine
  Slika

  Slika

OSTAVITE KOMENTAR