Čišćenje otvorenih kanala u gradu

U subotičkom naselju Zorka napokon se, posle dvadeset godina, čisti veliki otvoreni kanalizacioni kanal koji je meštanima zadavao mnoge probleme, odranjao deo bašti i pretio da ugrozi kuće.

 

 

Kanal koji je na pojedinim mestima zatrpan ili zarastao u korov i šiblje, osposobljava se da bi se atmosferske i podzemne vode odvele do kanalizacije u Gorenjskoj ulici, a narednih mesec dana predstoji i značajan posao na otvorenim kanalima u mesnim zajednicama Železničko naselje, Makova sedmica, Veliki Radanovac i Novo selo. Radove na kilometar i po mreže izvodi “Severna Bačka“, a milion dinara obezbeđeno je iz gradskog budžeta i Fonda za zaštitu životne sredine.

 

– Problem je što je Subotica grad sa velikim depresijama u pojedinim delovima, pa bi ovi kanali koji su danas izgubili svoju funkciju trebalo ponovo da se osposobe da bi olakšali nepredviđene situacije koje su česte kada je reč i o podzemnim, i o atmosferskim vodama – kaže Suzana Dulić, član Gradskog veća zadužena za komunalije.

 

Potpredsednik Saveta MZ Zorka Adam Pletl podseća da je prošle godine, nakon obilnih atmosferskih padavina, ovo naselje „plivalo“ u vodi, a stvarale su se i podzemne vode zbog kojih ljudi nisu mogli da  koriste  svoje bunare.

 

PressKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 2 = 8

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: