Članovi Nemačkog privrednog udruženja posetili Simens

Predstavnici nemačkih kompanija iz Srbije i Makedonije, u okviru Nemačkog privrednog udruženja (DWB), posetili su danas fabriku generatora za vetroelektrane “Simens” u Subotici, saopšteno je iz te kompanije.

Više od 40 predstavnika kompanija, kao što su “Commerzbank”, “Knauf Insulation”, “Rehau”, “Falke”, “Sieto”, “Holleman Transport”, “Grading” i drugi, imali su priliku da na konkretnom primeru vide da se i u Srbiji uspešno primenjuje princip energetske efikasnosti i deluju ekološki odgovorne kompanije, navedeno je u saopštenju “Simensa”.

.

Učesnici skupa obišli su pogone “Simensa” u Subotici i upoznali se sa proizvodnim i tehnološkim procesima, koji se odvijaju u fabrici.

.

Kako je navedeno u saopštenju, pogon “Simensa” u Subotici, jedan od najboljih domaćih proizvođača električnih mašina i pretvarača primenjivih na polju obnovljive energije, predstavlja reprezentativni primer srpske privrede u ovom segmentu, što Srbiju postavlja na tehnološku kartu sveta, a Simens d.o.o. Beograd među prvih 10 izvoznika iz Srbije.

.

“Svakog meseca fabrika proizvede više od 150 generatora za vetroelektrane. Cilj nam je da proizvodnju generatora udvostručimo. U naredne dve godine investiraćemo 24 miliona evra u proizvodnju novog tipa generatora za vetroelektrane u fabrici Simens u Subotici”, naveli su u kompaniji.

.

U “Simensu” su kazali i da će do 2014. broj zaposlenih biti povećan sa 500 na 650, a dvema postojećim halama fabrike, ukupne površine 26.000 kvadratnih metara biće dodata još jedna površine 2.100 kvadrata, čiji je završetak izgradnje planiran za avgust 2012.

.
Izvor: RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR