Čovek sa vrha Radijalca

Kako biti dasa a da to ne uključuje maltretiranje drugih ljudi ? Ovaj mirni čovek je uspeo svima da pokaže svoju smelost i originalnost a da pri tome i dalje ostane onaj stari tihi Zvone.

 

Zvonko Šarčević, čovek koji je prefarbao žuti soliter na Radijalcu, bio na svakom subotičkom tornju po više puta i popravljao ih ali će se isto tako uzverati bilo gde, da vam popravi oluk ili crep.

Ovaj alpinista, željan osvajanja uspona, posvetio se nepristupačnim vrhovima građevina u Subotici i Vojvodini, pa je i svoje gnjezdo savio na najvišoj tački. O tome je reportažu imala hrvatska TV Nova i još nekoliko novina.

„Na vrhu zgrade postojala je zajednička terasa. Svideo mi se pogled sa te terase i otkupio sam je. Tamo sam napravio kućicu, tačnije luksuznu garsonjeru od 20 kvadrata u obliku kućice, i originalno je sredio – u stanu ima hiljadu detalja“! – kaže Zvonko

 

Pošto je nabavio sve potrebne dozvole (saglasnost stanara, opštinske dozvole, dozvole Zavoda za urbanizam, za gradnju…), prionuo je na izgradnju stana. „Kroz prozor vidim sve: tornjeve, crkve, čak i Palić! Sve je na vidiku. Čim se probudim ujutru, samo bacim pogled da vidim da li je sve na mestu. Mesto pozitivno zrači, osećam se dobro čim uđem unutra. Lepo je kada se u sopstvenom stanu sunčaš zimi – takav je položaj stana: sunce sija, a vetra nema“.KOMENTARI

 1. Majk kaže:

  kralju 🙂

 2. Para okrece gde burgija nece kaže:

  Ma…ne kralj…Marsal!!!…Sareta za gradonacelnika…ali vecitog!!!! 🙂

 3. Anonimni kaže:

  da je vise kucica na vrhovima subotickih zgrada…i ja bih jednu
   

 4. Lansky kaže:

  Zvonko Spajdermen, danas na Muzeju

OSTAVITE KOMENTAR

11 + = 21

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: