Crkveno školstvo: fakutet u Subotici

Međunarodna biskupska konferencija zasedala je ove nedelje u Beogradu, a jedna od glavnih tema bile su pripreme za posetu Svetoj stolici. – Teološko-katehetski institut u Subotici uskoro bi trebalo da preraste u fakultet, svi studijski programi su već spremni – piše “Politika”.

nadbiskup-Hocevar

Tema razgovora biskupa sa papom Franjom biće i crkveno školstvo. Srbija je sa Svetom stolicom pre nekoliko godina potpisala sporazum o visokom obrazovanju. Kako objašnjava beogradski nadbiskup, on omogućava lakšu nostrifikaciju diploma katoličkih veroučitelja koji su školovani u drugim državama, budući da u našoj zemlji još ne postoji visokoškolska ustanova za njihovo obrazovanje.

– Mi imamo Teološko-katehetski institut u Subotici i nadamo se da će on uskoro da preraste u fakultet, budući da su svi studijski programi već gotovi. Takođe, na ovoj sednici osnovali smo komisiju koja će raditi na izradi novih udžbenika za nastavu veronauke u osnovnim i srednjim školama. Rok za završetak tog posla je dve godine i mi ćemo nove udžbenike do tada i dobiti – naglašava nadbiskup Hočevar.

 

POLITIKAKOMENTARI

  1. laki kaže:

    Prava stvat …. Pored srednje skolskog obrazovanja sto da ne .

  2. vokille kaže:

    Pod formiranjem univerziteta u Subotici, mislili smo pre godinu dana na prirodno-matematičke i inženjerske delatnosti, ne još diplomiranih vozača ferarija i pedofila! Živela sekularna Subotica i 21. vek!

OSTAVITE KOMENTAR

81 + = 86