Crvene biciklističke staze

Ono što će biti zanimljivo za bicikliste, ali i pešake koji ponekad ne mogu da razlikuju biciklističku od pešačke staze, jeste da će biciklistički putevi biti označeni crvenom bojom – saznaju Subotičke novine.

IMG_8834

Plan je da se sve biciklističke staze koje se nalaze na kolovozima u potpunosti prefarbaju u crveno, i na taj način vidljivo izdvoje, a van saobraćajnica da budu oivičene crvenom bojom. Predviđeno je da se na ovaj način obradi oko 6000 kvadrata biciklističkih staua, a za sada će se krenuti od raskrsnice kod „Patrije“ prema Đure Đakovića i u Štrosmajerovoj.

IMG_8835

Što se tiče lošeg stanja biciklističkih staza, u javnom preduzeću su toga svesni i predviđena su sredstva u okviruplanskih popravki, tako da će prvo da se radi staza kod „Lifke“ koja je prilično ruinirana i razmišlja se o delu staze prema Paliću, od ulice Partizanskih baza prema Pribojskoj ulici.

 

Subotičke novineKOMENTARI

 1. Vucicu pederu kaže:

  Ajd i ovi nesto pametno da urade

 2. No-el kaže:

  U prethodnom komentaru,ime ti pokazuje koliko si glup i opterecen sa Vucicem.

 3. stormwatch kaže:

  Super! Samo se iskreno nadam da to nece biti obicna crvena boja, jer takve biciklisticke staze nisu ofarbane samo crvenom bojom, nego je i podloga drugacija od obicnog asfalta, podloga koja dozvoljava bajsu da sto bolje prione na putu, a u kisnim uslovima se manje klize i manje baca vodu.

 4. Pametnica kaže:

  Super je.Bas je upadljivo i dobro razgraniceno.A malo podseca i na umetnicko delo.

 5. Nikola kaže:

  Sada kada se ofarbaju biciklisticki prelazi, valjda ce biti jasnije biciklistima gde im je mesto, a ne po sredini pesackog sto je uzelo velikog maha u zadnje vreme i to policija tolerise nazalost i smetnju pesaka i vozaca auta. Malo reda da se unese!

 6. Biciklista kaže:

  Ma da, nedavno je odradjena popravka cak 3m staze kod nadvoznjaka, trajala je 7 dana…katastrofa su staze, treba neko ozbiljno da se povredi, da ne kazem pogine, i to ne jedna osoba nego na desetine ljudi da bi se mozda nesto uradilo
  Staza kod mešca je katastrofalna, plus mrak je okolo ne vide se rupe…staze pored prve kasarne takodje, tj kompletna staza sa obe strane puta je katastrofalna, od patrije do rodica…
  A farbanje staza je super ideja, nadam se da ce i pesaci i vozaci automobila malo vise da obrate paznju na bicikliste

 7. Raspop Teodosije kaže:

  Sećate li se onog vica kada je Lala na partijskom sastanku rekao: “Moja je baba pre rata držala kupleraj, pa kada joj posao nije išao, ona je menjala q*ve a ne krevete”.
  Biciklističke staze u Subotici trba najpre popraviti, proširiti, očistiti pa tek onda farbati. Ovako me podsećaju na potemkinova sela.

 8. Gargamel kaže:

  @No-el
  Da li je ukusna Vučićeva kobasica?

 9. vita-brevis kaže:

  Videh ih danas… Na trenutak pomislih; ovo su najnovije crvene SNS-ove linije, tipa: “dalje nećeš moći!”

 10. Tikvicki kaže:

  Samo spominju staze u centru, i mozda prema Palicu, zaboravise gospoda da je biciklisticka na Bg putu u haosu, haos za bicikle, a kod super marketa RODA mnogi neznajz pesaci da je to staza za bicikliste..,

 11. Sojic kaže:

  Neko će da ubere dobar KES za to mackanje

 12. Rox kaže:

  Ponekad je dosta samo mala korekcija da bi izgledalo super. Amerikanci su pre 10 godina to radili sa pesackim prelazima, bojali su najcesce u zuto, i pokazalo se kao pozitivan efekat, jer su vozacima putnickih automobila, da kazem odvracali paznju bojama na pesackim prelazima i u samim prilazima raskrsnice, i sam broj nezgoda na raskrsnici se drasticno smanjio. Tako da je ponekad i mali efekat dosta da se uradi, a moze se puno postici. A ako se ima novca, onda lepo sredite biciklisticke staze, popravite, i verujem da ce se lepo uklopiti u gradu. Podrska ovoj ideji

 13. Svetac kaže:

  Maa,slucajno preteklo rodjaku farbe od zadnje ture a greota da se baci! Uspeh nasih planera,kao obilaznica centra preko bajnatske…

 14. Pistika kaže:

  Biciklisticke stazu su ocajne i jos ih nema dovoljno. Kada ce se uraditi nove staze u delovima grada gde to nedostaje? Ma primer, kako resenje se nudi biciklistima na Majsanskoj petlji ili u Frankopanskoj ulici?

 15. Free W kaže:

  Vec su izbledele posle dva dana, pogledajte slobodno !!!! kao da su farbane vodenim bojicama …

 16. Andrea Boldog kaže:

  Super!

 17. Anonimni kaže:

  Nadvožnjak kod Ponira ima katastrofalne pešačke staze tobi trebali da se dovede barem malo ured

 18. Boris kaže:

  Znaci biće vanrednih parlamentarnih izbora

 19. Alisa kaže:

  A kada ce napraviti stazu od buvljaka prema fabrikama u slobodnoj zoni,svaki put strepim da li ce me pokupiti neki kamion.Sramota grade svi ti tamo rade!

 20. Vesna kaže:

  Trebalo bi i silaze i uzlaze prilagoditi biciklama, jer na nekim mestima postoji visok graničnik pa se bicikli oštećuju, a i nama koji vozimo nije dobro

 21. weng chun kaže:

  Kod prve kasarne popravite stazu i preko su transa produzte stazu palic- hajdukovo…

 22. No-el kaže:

  @Gargamel
  Nisi mogao neki inteligentniji komentar napisati?Bar da sam bot,ili nesto kulturnije?

 23. anti-No-el kaže:

  @No-el

  A ti misliš da je nazvati nekog glupim kulturnije ili inteligentnije? Osim toga, smatram da u ovoj zemlji reći nekom da je bot predstavlja uvredu biblijskih razmera …
  PS
  A jel’ voliš da si bot?

 24. SUBOTIČANIN kaže:

  A šta će biti, sa loše parkiranim automibilima koji parkiraju svoja vozila na biciklističku stazu i na pešačku stazu. O tome niko ne razmišlja. Grad nam je skroz čergaški, od korova i silnog smeća. Sramota. Baš smo jadni i bedni grad.

 25. bilmaz kaže:

  valjda ce ova crvena malo duze da izdrzi od bele… nisu ni zavrsili farbanje puteva belom bojom a vec je izbledelo ono sto su radili pre 2 nedelje… a bas ni neke vece kise nije bilo… nece ovo biti dobro, a nadali smo se da kad smo se resili somboraca da ce ovi nesto bolje da odrade… osim sto rade nocu, nista nije kvalitetnije odradjeno nego dosad….

 26. nekoime kaže:

  prvo nek NAPRAVE staze, a potom nek ih boje, ako ce i u ljubicasto

 27. Afet kaže:

  Koliko bolesnika je optereceno snsom i vucicem

 28. bane kaže:

  Ako u nekoj ulici postoje biciklističke staze sa obe strane, onda bi biciklisti trebalo da se kreću u pravcu kretanja automobila. Na primer, u ulici Đure đakovića, oni koji od Higijenskog zavoda idu prema gradu, treba da voze onom stranom gde je mađarski konzulat, a kad voze iz grada prema Higijenskom, onda tom stranom (a ne kako ko hoće)… Time izlaže pre svega sebe u opasnost da se sudari sa drugim biciklistom koji ide u susret njemu. Inače se slažem sa čitaocima koji kažu da staze treba prvo dovesti u red, a zatim farbati.

 29. Tramp kaže:

  Drago nam je da grad farbaju u crveno jer je Crvena boja REPUBLIKANACA.
  Uskoro dolazimo.

OSTAVITE KOMENTAR