„Čudnoj šumi“ sredstva Filmskog centra Srbije

Filmski centar Srbije završio je konkurse za podršku proizvodnji filmova za 2013. godinu. Za završetak produkcije komisija je odabrala sedam projekata – 4 igrana filma, dva dokumentarca i jedan animirani film.

kul-montevideo

Na predlog komisije o izboru projekata, UO FCS doneo je odluku na osnovu člana 18 Zakona o kinematografiji, da novac dobiju četiri igrana filma:

 

1. "Montevideo, vidimo se" reditelja Dragana Bjelogrlića (producent "Intermedija netvork" iz Beograda) sufinansiraće se sa 10.000.000 dinara

2. "Enklava" reditelja Gorana Radovanovića (producent "Nama film" iz Beograda) sa 7. 000.000 dinara,

3. "Čudna šuma" reditelja Sabolča Tolnaija (producent "Atalanta" iz Subotice) dobiće 4.000.000 dinara,

 4. "Mamuli" reditelja Milana Todorovića (producent "Viktorija film" iz Beograda) ide 4.800.000 dinara.

 

Na spisku odabranih su i dva dokumentarca:

 

1."Šuma" reditelja Siniše Dragina (producent "Oktobar film" iz Beograda), koji će biti podržan sa 2.000.000 dinara,

2. "U mraku" reditelja Gorana Stankovića (producent "This and that production" iz Beograda), koji dobija 1.500.000 dinara.

 

Od animiranih projekata odabran je "Šešir", reditelja Andreja Janevskog (producent "Muvi dram" iz Beograda), kome za završetak produkcije ide 450.000 dinara.

 

Kako je rečeno u obrazloženju ove odluke, komisija je napravila izbor od ukupno 35 projekata koji su bili prijavljeni na konkursu, rukovodeći se filmsko-umetničkom vrednošću projekta, kinematografskim značajem (potencijali bioskopske gledanosti i drugog prikazivanja), realnošću produkcionih zahteva i raspoloživim sredstavima Filmskog centra Srbije.

 

NovostiKOMENTARI

 1. JimmyQ kaže:

  "Čudesna šuma" je stari animirani film Zagreb filma, a "Čudna šuma" je ili prevod istoimenog naslova ili neki potpuno drugi crtać ?!?! Nikakva kritika, samo mala napomena autoru teksta da se naslov ne poklapa sa sadržajem članka…

 2. Mister No kaže:

  "Cudna suma " je igrani film .Neke scene su snimane u Subotici sa subotickim glumcima i statistima .

   

   

   

   

   

 3. Beli kaže:

  Kada ce vec moci da se vidi ovaj film? Cuo sam za film od par osoba koje su bile na snimanju filma i veoma su me zainteresovale da pogledam ovaj film, a nikako da cujem da se negde prikazuje…

OSTAVITE KOMENTAR