Čuveni „29. novembar” rasprodaje se na komade

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, kao stečajni upravnik stečajnog dužnika, raspisala je petu prodaju imovine nekada čuvene Industrije mesa i konzervi “ 29.novembar”iz Subotice. Prerdmet javnog nadmetanja ovoga puta je imovina podeljena u tri celine. U prvoj celini je nepokretna imovina – Industrijski kompleks u Subotici u okviru kojeg se nalazi 50 objekata , zatim dve zgrad prehrambene industrije i proizvodnje pića kao i objekti sa pripadajućom kancelarijskom opremom. Početna cena za ovu celinu je 105.855.136,10 dinara.

U drugoj celini je maloprodajni objekat u Subotici  sa cenom od 1.159.256,25 dinara, dok je u trećoj maloprodajni objekat u Bačkoj Topoli  u okviru kojeg ima osam prostorija trgovine , a u prizemlju stanovi za kolektivno stanovanje sa početnom cenom od 4.622.649,90 dinara.

sava-29 novembar-subotica

Javno nadmetanje za kupovinu ove imovine održaće se 26.januara naredne godine u 11 časova u  Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika Centar za stečaj – odeljenje u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina 10.

Inače, nekadaša Agencija za privatizaciju je od 2008.godine objavljivala tri tendera za prodaju kapitala IMK” 29.novembra”, ali dva puta je to bilo neuspešno, dok je treći put kupca bilo, ali on na kraju nije obezbedio bankarsku garanciju pa je ugovor raskinut u junu 2008.godine. Nakon toga, u maju 2009.godine preduzeće je zbog stanja u kojem se nalazilo otišlo u stečaj. Prva prodaja iz stečaja oglašena je u novembru 2010.godine, ali je ona kao i naredne dve bila neuspešna. Nakon toga prešlo se na prodaju imovine u celinama, a nakon što nije prihvaćena ponuda za prodaju najvažnije celine preduzeća fabrike u Tolminskoj ulici, prešlo se na prodaju po segmentima. Prošle godine u julu mesecu pokretnu imovinu ovog nekadašnjeg giganta u proizvodnji mesea kupilo je preduzeće DT HONDELS GnbH sa sedištem u Klagenfurtu. Ovo preduzeće je  za mašine i opremu sedam odeljenja proizvodnje, zatim prateću opremu u proizvodnji, labaratoriju i svu ostalu pokretnu imovinu u fabričkom krugu i magacinskom i skladištnom prostoru, kao i transportna sredstva kupilo za 48 miliona dinara. Procenjena neobavezujuća vrednost ove movine navedena u oglasu iznosila je skoro 180,5 miliona dinara, a saglasnost za prodaju za ponuđenih 48 miliona dao je Odbor poverilaca ovog preduzeća u stečaju.

 

DnevnikKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Zanimljivo da slobicin i mirin kadar nikada nije odgovarao za ovu neverovatno kradju i upropastavanje nekada jedne od najjacih mesnih industrija u SFRJ, a i sire.

 2. katastrofa kaže:

  … steta … cim niko nije zainteresovan ne znaci da nije potrebno vec da su papiri toliko mutni da niko ne zeli time da se bavi.

 3. Megille kaže:

  ‘DT HONDELS GnbH sa sedištem u Klagenfurtu. Ovo preduzeće je za mašine i opremu sedam odeljenja proizvodnje, zatim prateću opremu u proizvodnji, labaratoriju i svu ostalu pokretnu imovinu u fabričkom krugu i magacinskom i skladištnom prostoru, kao i transportna sredstva kupilo za 48 miliona dinara. Procenjena neobavezujuća vrednost ove movine navedena u oglasu iznosila je skoro 180,5 miliona dinara, a saglasnost za prodaju za ponuđenih 48 miliona dao je Odbor poverilaca ovog preduzeća u stečaju.’ Ko je tu lud i ko je koliko stavio u đep kod ove privatizacije ? Od 180’5 miliona dinara prodaje se za 48 miliona dinara ??? i to bez konkurasa i ostalih ponuđača… Gde si Vučuču sada ?

 4. stormwatch kaže:

  @Megille

  Ja bi ti rekao ko su oni koji su se najvise obogatili od 29. Novembra, ali verujem da ti to vec znas, a znas kako je ako se ovde kaze javno istina…doce 50 botova, kumova i jataka od tih otpada da ti objasne kako nemas pojma.

  Btw…mogu ti dati hint, jedan od mastermindova je imao (ili jos uvek ima) stan koji zauzima ceo sprat u jednom subotickom naselju, a sto je jos interesantnije jedno od dece mu radi za jednu od najvecih investiciono-spekulantskih banaka ili kako to oni zovu institucija na svetu, i zivi u USA…sad ti pogodi ko je to.

 5. malac kaže:

  ne GnbH,
  nego:
  GmbH → Gesellschaft mit beschränkter Haftung

 6. S&S kaže:

  Dali će Tole i Vojinović vratiti sva kuvana jela (u folijama), koja su odneli, Možda bi to dobro došlo u narodnim kuhinjama. Posebno bi se obradovali bivši zaposleni 29-og. koji se hrane u ovim kuhinjama.

OSTAVITE KOMENTAR