Čuveni restoran „Boss“ planira gradnju objekta sa prenoćištem na Paliću

Jedan od zaštitnih znakova Subotice – čuveni Boss, planira gradnju restorana sa prenoćištem, a projekat se nalazi na javnom uvidu. Radovi su planirani na zapadnoj obali jezera Palić, na parceli površine 12.960 m2.

Spratnost objekta je Po+P+1+T. Ispod cele površine prizemlja je formirana podrumska etaže. U okviru podrumske etaže planirana su pomoćne prostorije (ostave, tehničke prostorije i magacin). U prizemlju su predviđeni restoran sa natkrivenom terasom i kuhinja restorana. Na prvom spratu su predviđene sobe za smeštaj posetilaca.

(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Kubarch)

Glavni ulaz u objekat je sa severne strane. Na ulazu je predviđena natkrivena ulazna platforma. Sporedni ulaz se nalazi sa suprotne, južne strane.

Bruto površina prizemlja objekta je 1600,17 m2. Ukupna bruto razvijena površina objekta je 3158,36 m2, a ukupna bruto površina nadzemnih i podzemnih etaža objekta je 4823,59 m2. Neto površina nadzemnih etaža je 2796,82 m2, a ukupna neto površina nadzemnih i podzemnih etaža je 4350,27 m2.

(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Kubarch)

Planirana su dva pristupa parceli, jedan kolski sa severne strane i jedan pešački sa istočne strane iz pravca jezera odnosno šetališta uz obalu Palićkog jezera.
U okviru parcele sa severne i zapadne strane planirano je formiranje parking prostora i izgradnja 65 PM, od kojih je šest predviđeno za osobe sa invaliditetom. Sa parkinga se preko pešačkih staza pristupa objektu.
Sve slobodne površine koje nisu zauzete objektom, saobraćajnicama i parkinzima, planirane su kao zelene površine.
Obrađivač je Kubarch doo iz Subotice.

 

eKapijaKOMENTARI

 1. Mozda ! kaže:

  Konacno , bice nesto lepo !

 2. brojač skupih projekta kaže:

  Nek radi. Projekt će se završiti i neće se graditi/krasti iz budžeta.

 3. Tramp kaže:

  Baš me raduje. A da isuši jezero i napravi restoran na dnolu.

 4. Divan kaže:

  @ Tramp

  Da isusi jezero ne bi me radovalo. Ono sto me raduje je cinjenica da jos ima Suboticana (ili seljaka iz okoline) koji jos govore origanalno i izvorno „na dnolu“.

 5. facebook kaže:

  Svaka čast. Bolje on nego neki brđanin ili beograđanin.

 6. Trovach kaže:

  Dok smo bili zaostanuti nismo bili na dnolu, ali jesmo sada ovaki napridni 🙂

 7. Vuk kaže:

  Mi Subotičani smo prikacili cevi iz toaleta na Palicko jezero i decenijama ga punili fekalijama i na taj nacin zaustavili kompletan razvoj Palica pa i same Subotice.
  Svaki i najmanji pomak na bolje je velika stvar i pametan ce ga podzati. Jedna dobra stvar vuce drugu.
  Menjajmo svest za bolje sutra cele Srbije.

 8. Trovach kaže:

  @Vuk…Navodno je kapacitet precistaca napravljenog 70-ih bio dovoljan za duplo veci grad. Izgleda da se bas nije odrzavao kako treba. Sada vise ne bi smela ici nepreciscena voda u jezero, ali nista se nece poboljsati dok se ne izvadi mulj.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: