Da li ima novca za obroke u obdaništima?

Kako piše „Mađar so“, u tekstu pod nazivom „Nema novca za obroke pretškolaca?“, lokalna samouprava duguje ustanovi Naša radost 8 miliona dinara, što je demantovala Ljubica Kiselički.


Prema nezvaničnim informacijama „Mađar so“-a, lokalna samouprava Subotice duguje veći iznos pretškolskoj ustanovi „Naša Radost“, zbog čega se postavilo pitanje da li će biti novca za ishranu mališana.

 

Pedagog ustanove „Naša Radost“ Dujo Runje je na pitanje „Mađar so“-a rekao da grad toj ustanovi duguje osam miliona dinara, ali ovo savetnica gradonačelnika za pitanja obrazovanja i kulture Ljubica Kiselički demantuje.

 

– Ne dugujemo ništa. Grad je dosad sve materijalne troškove ustanove na vreme pokrio. Zadatak ustanove je da sve dokumente, račune na vreme prosledi gradu i ako se to ne dogodi, onda grad nije u mogućnosti da u okviru određenog roka uplati te određene sume – rekla je Kiselički a preneo Mađar so.KOMENTARI

  1. prolaznik kaže:

    Eto preko cijih ledja nasi politicari i tajkuni postaju uspesni, gradjani!!!! Cekam kada ce deci pokrasti i igracke!!

  2. ixilyn kaže:

    Citajuci ovu vest ne mogu a da se nesetim necijeg komentara koji sam procitao ovde. Da je u ovom slucaju, g Cakanj pokupovao jeftino kuce, a posle prodao po skupljoj ceni gradu… i kozna koliko je takvih i slicnih marifetluka uradjeno u nasoj bliskoj istoriji. E sada ja bih probao zamisliti da razlika tih novca nisu zavrsili kod raznih Cakanja nego da su dospele do bolnica, zabavista i skolskih ustanova i socialnih ustanova. Dali bi trebali da brinemo u tome slucaju dali nam deca imaju sta jesti u zabavistu,zasto nam deca jos sede u istim skolskim klupama u kojima su sedeli njihovi roditelji, zasto su nam bolnice zapustene, zasto su nam gernotoloske ustanove takve kakve jesu… Nema veze nama trebaju „uspesni“ ljudi poput Cakanja i njemu slicnih!!!

OSTAVITE KOMENTAR