Da li je baš sve po zakonu?

Holandska Denjub fuds grupa, čije su dve mlekare u Srbiji kažnjene sa tri miliona evra zbog zloupotreba dominantnog položaja, žaliće se međunarodnim institucijama, jer su nezakonito kažnjene, najavili su njihovi pravni zastupnici iz advokatske kancelarije Janković-Popović i Mitić.

Slika

U saopštenju se kaže da su Imlek i Mlekara iz Subotice kažnjene sa tri miliona evra za zloupotrebu dominantnog položaja na osnovu pogrešne analize Komisije za zaštitu konkurencije u Srbiji.

"Zbog svega ovoga Denjub fuds grup će, pored redovnih pravnih sredstava koje ima na raspolaganju u Srbiji, svoja prava, kao stranog investitora zaštiti i pred međunarodnim institucijama o čemu su nadležna državna i međunarodna tela već obaveštena", naveli su advokati te kompanije.

Oni smatraju da nezakonito kažnjavanje njihovog klijenta predstavlja ozbiljno upozorenje za sve strane investitore u Srbiji, jer ukazuje da pravni poredak ne funkcioniše dobro i da nema vladavine prava i pravne sigurnosti.

"Ovakvo protivpravno postupanje Komisije uvodi opasan presedan i stvara bojazan da je u Srbiji moguća neustavna retroaktivna primena zakona", upozorili su pravni zastupnici Denjub fuds grupe.

Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji objavila je u petak da je sa 306 miliona dinara kaznila Imlek i Mlekaru iz Subotice koje posluju u okviru Denjub fud grupe (Danube Food Group), zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Izvor: 021



KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 48 = 57

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: