Da li je bilo falsifikovanja dnevnika u Muzičkoj školi?

Ištvan Antal, koji je do petka bio direktor Muzičke škole, podneo je krivične prijave protiv Miloša Nikolića, profesora violine i člana gradskog veća za kulturu, Kristine Mate, profesorke klavira i pedagoga Alise Žaki Jovanić, zbog falsifikovanja dnevnika.

 

U krivičnoj prijavi, Antal tvrdi da je Miloš Nikolić ostvarivao protivzakonitu materijalnu korist, tako što je falsifikovanim dokumentima, koje je sačinila Kristina Mate, prikazivao da je bio prisutan na radnom mestu, vodio časove a to nije tačno. Alisi Jovanović Žaki, školskom pedagogu, stavlja se na teret da je kao nadzorno lice odgovorna što krivično delo nije odmah prijavila direktoru škole.

 

– Tek sam na nastavničkom veću 17. septembra saznao za ovaj slučaj i odmah počeo da se angažujem oko njega – kaže Antal, kome je u petak zvanično istekao mandat direktora škole. – Naš profesor violine najmanje dve godine nije vodio dnevnike, iako je imao obavezu da ih piše posle svakog održanog časa, nego ih je umesto njega vodila profesorka Mate Kristina, koja je pratila rad tih učenika. To se kosi sa zakonom, a nadzorno lice u školi imalo je obavezu da me o tome obavesti.

 

Kada je saznao za slučaj, Antal je odmah angažovao grafologa radi veštačenja četiri dnevnika Nikolića i Mate. U izveštaju sudskog veštaka iz Novog Sada kaže se da su sva četiri dnevnika ispisana istim rukopisom.

 

O nimalo bezazlenim optužbama Nikolić nije zvanično obavešten te još ne želi da ih komentariše.

 

– Čuo da je podneta prijava protiv mene, ali zaista ništa nisam dobio i zato ne bih komentarisao ono što nisam video – kaže Nikolić.

 

NovostiKOMENTARI

 1. marko kaže:

  A to se Antal osvećuje svima jer je izvisio za izbor direktora? Kao da će mu to pomoći… Bedno…

 2. tomig kaže:

  Ne znam šta je istina a šta ne, ali da je tolika želja da se ostane direktor….

 3. E moj Antale kaže:

  A to sto si ti zaposlio svoju tastu, zeta, sto ti je cerka zaposlena u Muzickoj skoli, a 5 godina je na porodjajnom…O tome cutis, jel?!
  to je sve po zakonu…
  Jadan li si…jos samo da si i ljubavnicu zaposlio tamo 😉 

 4. Nikola kaže:

  Antal je bio dobar direktor. Izrenovirao je školu od podruma do tavana. Kupovao nove instrumente, otvarao nove smerove i zapolšljavao muzičare.
  Zato je Antal i imao podršku apsolutne većine svih zaposlenih.
  Nikolić je hteo preko nelegalnog i protivzakonitog školskog odbora da ga smeni i postavi za direktora svoju “blisku saradnicu” Mate Kristinu, ali na kraju sam je upao u nevolju.
  Nije ni čudo što Nikolić nije pisao dnevnike. Svi u školi znaju koliko je on pismen. Čak se i u svesku na porti Kristina potpisivala umesto Miloša!

 5. kojot kaže:

  anala za dozivotnog direktora… 😛

 6. HeWhoKnows kaže:

  Svi školski odbori izabrani pre donošenja novog zakona, koji preteruje sa ovlašćenjima nacionalnih saveta manjina, su savršeno legalni, jer novi zakon ne može da se primenjuje retroaktivno. Ne dozvolite da vas vuku za nos. Toliko o nelegalnosti bilo kog školskog odbora, ne samo ovog.
  I da dopunim jednog od prethodnih komentatora – Antalova ljubavnica već radi u muzičkoj školi.
  Mislim da je preterao. Bez obzira na sve, koliko je jednom čoveku dosta?! Možda je očekivao da bude doživotni direktor, pa da ga nakon smrti balsamuju i izlože u Muzičkoj školi?! Antal kao Lenjin… 😆  

 7. Da,da kaže:

  Covek pomislio da mu je to kuca i sad je ljut, a sto mu profesori nisu radili svoj posao sa ucenicima, malo, malo pa neka svirka, dodje mi dete u skolu na cas, kad nema profesora, dodje sledeci put, kad ista prica…

 8. Nikola kaže:

  Školski odbor nije samo zbog zakona o nacionalnim savetima nelegalan. Školski odbor je nelegalan i zbog toga, što postoji sukob interesa kod nekoliko članova tog odbora.

 9. isprveruke kaže:

  prof. nikolic miki ni srednju nije zavrsio, a diplomu ima sa ,,privatnog,, fakulteta , to je istina …

 10. Ne-verica kaže:

  Mislim svasta….Antalova ljubavnica kakve veze ima sa svim ovim??I nije ljubavnica jer je covek rastavljen….
  A drugo normalno da ce i njegov zet da radi u Muzickoj skoli kad je izucen muzicar i to svrstan muzicar…kakve gluposti pisete, coveku stvarno da pamet stane..

 11. Ve-verica kaže:

  Jeste – ljubavnica je. Nije on rastavljen od juče.
  Zet, ćerka, tašta – da nabrajam dalje? I onda se broje glasovi zaposlenih? Kojih zaposlenih? Misliš rođaka, prijatelja, ulizica?
  Ogavno je dokle je otišao zbog fotelje. Sve na stranu – preterao je. Čovek bi rekao da mu život od te fotelje zavisi. 

 12. jasna kaže:

  Dve godine iako prima platu kao direktor gospodin ne zna ko je prisutan na svom radnom mestu a ko ne!? Mi svi ga plaćamo a on posle dve godine podnosi krivične prijave protiv svojih radnika!?
  ON je nama odgovoran za sve što se u školi dešava, a njemu njegovi radnici!
  Izgleda da on ne zna svoje obaveze i da ih te dve godine nije izvršavao!!! 

OSTAVITE KOMENTAR