Da li je i stadion zaboravljen ?

Dodelom priznanja u hotelu Hajat, spuštena je zavesa na fudbalsku 2010.godinu.
Bilo je reči i o projektu Fudbalskog saveza Srbije, za rekonstrukciju stadiona u saradnji sa državom. Za narednu godinu u planu je obnova infrastrukture u Užicu, Kruševcu, Novom Pazaru, Čačku i Nišu. O subotičkom stadionu, ni mukajet.
Slika
– „Imamo ambicioznu priču koja treba da donese u sledeće dve godine od šest do deset modernih stadiona za srpski fudbal i navijače. U ove projekte nisu uključeni objekti Crvene zvezde i Partizana, već stadioni širom zemlje“, izjavio je predsednik FSS Tomislav Karadžić.
– „Ambiciozna priča“ je bila višestruko ambicioznija pre samo nekoliko meseci. Najavljivano je ulaganje u dvadesetak stadiona i raznih sportskih objekata po principu : deo iz državne kase, deo iz gradske i deo kredit. Ta formula se više ne pominje. Upada u oči da na pomenutih šest stadiona, na tri igraju drugoligaši a na spisku nema ni jednog stadiona u Vojvodini. U Novom Sadu su skinuli reflektore pre šest godina, koji su im služili od šezdesetih, kada su ih postavili (novcem dobijenim od transfera Silvestera Takača). Od tada se evropski mečevi igraju u saharskim uslovima jer takmičenja počinju u avgustu.

Podsetimo da smo plasmanom SP značajno uvećali budžet FSS sa 3,5 na 15 miliona evra.
Reflektori koštaju 300 000 evra a u Vojvodini ih nema NI JEDAN stadion. Poređenja radi ima ih, recimo stadion u PRIŠTINI, u Bosni reflektore ima desetak stadiona, u Hrvatskoj se ne može izbrojati…
U subotičkoj gradskoj skupštini, cela stvar je prošla skupštinsku proceduru ali je u igri i uprava fudbalskog kluba, u kojoj sede ljudi koji su skloni gomilanju materijalnih dobara i nekretnina. Ljubitelji fudbala osnovano sumnjaju da njihovi motivi nisu samo sportski. Ako smo ostavili kozu i kupus na jednom mestu, ne možemo skidati oka s njih. Krajnje je vreme da se obelodani šta se preduzima oko stadiona.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Stadion je najbolje zaboraviti, bar neko vreme.

 2. deki85 kaže:
  djomla napisao:Stadion je najbolje zaboraviti, bar neko vreme.

  ma treba ugaditi te reflektore, dodati jos 500 stolica na zapadu, i stadion ce za mali novac da napravi iskorak

 3. djomla kaže:

  Iskorak bi bio i sredjivanje zakorovljenih porvsina oko stadiona pa nikako da iskorace…

 4. Beli kaže:

  Iz mog skromnog ugla , mislim da bi za stadion , pošto je opet u sastavu JKP Stadiona , trebalo dovesti provereni kadar. Tu bi naš najčuveniji lokalni botaničar. g. Miljković mogao čuda da napravi sa travom , cvećem i drvećem . Jedino bi se morao obavezati da se neće pačati u vodene stvari . To je jedna predostrožnost da bi voda ostala bistra i pitka a ne zelena. Ako bi se nešto nepredviđeno desilo te se voda "prevrne" , opet bi imali čoveka koji bi te pojave do u tančine mogao opisati.

 5. djomla kaže:

  Stadion nije u sastavu JKP Stadion. Kako? Lepo… (odmah ste i odgovor dobili zasto nije)

 6. Beli kaže:

  Dobro bi bilo da konačno neko objasni onda šta je čiji resor jer izgleda da informisanje javnosti i nije tako bitna stvar od strane opštinske kancelarije . Verujem da ste obavešteni pa vas molim da nam razjanite ovde vlasnička i korisnička prava !

 7. djomla kaže:

  Nakon visegodisnjeg sporenja sud je odlucio da stadion ipak pripada gradu, ali on nakon toga nije presao u nadlestvo JKP Stadion. Zasto? Pitate pogresnog coveka.

  Daj Boze da gresim ali tu nesto ne valja… Bilo koja investicija u gradu, kada je bila radjena znalo se koji politicar i koja stranka stoje iza toga a koja koci ili ih ta prica uopte ne znaima. Sve do sad, pa cak i bazeni, pozorista, najobicniji sportski tereni ili asfaltiranje trotoara. Uvek postoji politicka podloga, sve sve sem stadiona.

 8. gorki kaže:
  djomla napisao:Nakon visegodisnjeg sporenja sud je odlucio da stadion ipak pripada gradu, ali on nakon toga nije presao u nadlestvo JKP Stadion. Zasto? Pitate pogresnog coveka.

  Daj Boze da gresim ali tu nesto ne valja… Bilo koja investicija u gradu, kada je bila radjena znalo se koji politicar i koja stranka stoje iza toga a koja koci ili ih ta prica uopte ne znaima. Sve do sad, pa cak i bazeni, pozorista, najobicniji sportski tereni ili asfaltiranje trotoara. Uvek postoji politicka podloga, sve sve sem stadiona.

  ovde je neko izuzetno dobro informisan,deluje kao da se dobijaju informacije direktno sa vrha.

 9. Ivce kaže:

  koliko njih sme da prenese ovo?

  viewtopic.php?f=24&t=2392

  Samo cuti i citaj, taj ne gresi.

 10. djomla kaže:
  gorki napisao:ovde je neko izuzetno dobro informisan,deluje kao da se dobijaju informacije direktno sa vrha.

  Ne znam sta sam napisao sto nije opste poznato, pa ste zakljucili da imam informacije iz vrha. :|

  P.S. Dobrodosao na sajt…

  Ivce napisao:koliko njih sme da prenese ovo?

  To nisu tajni spisi obavestajne sluzbe pa da se ne smeju prenositi, vec mesto gde ce svi sugradjani moci da dodju nakon otvaranja. ;) Mada hvala za ovo drugo. :)

OSTAVITE KOMENTAR

+ 33 = 41

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: