Da li nam treba civilna straža?

Politička stranaka “Pokret mađarske nade” smatra da Subotica više nije oaza mira i da je ugrožena bezbednost građana. Rešenje bi bilo uvođenje civilne straže, koje bi se kretala po naseljima i poznavala lokalno stanovništvo. U ovoj poličkoj partiji kažu da su poslali pre više od godinu dana gradonačelniku otvoreno pismo oko formiranja civilnih straža, a da će podneti i konkretan projekat čim gradonačelnik izrazi spremnost da razgovara. Novinarima je danas predstavljen projekat civilne straže koji funkcioniše u Mađarskoj po čijem uzoru bi bio i realizovan.Ideja o formiranju civilne straže u Mađarskoj postoji od 1989.godine, ali je tek 2006.godine donet Zakon o osnivanju i funkcionisanju civilne straže, koja ima odličnu saradnju sa policijom, komunalnom policijom, Hitnom pomoći i organima za odbranu od katastrofa. Finansira se od strane državnih organa i napad na člana civilne straže se smatra kao napad na službeno lice.

Na konferenciji je rečeno da meštani Čantavira potpisuju peticiju za poboljšanje bezbednosti u naselju.KOMENTARI

 1. Atila onaj strasni kaže:

  osnovati sto pre civilne zastite,nakon toga zatraziti i policiju
  madjarskih nada-potom zatraziti otcepljenje od srbije i ulazak u eu,sto da ne….
  zamoliti sorosa za pomoc,hoce on kad madjari lepo zamole…
  straze rasporediti oko palickog jezera u gustom razmaku da prate ko to pljuje u jezero i zagadjuje ga…
  narediti im da privedu sve lopurde koje su se baveci politikom obogatile i koristeci pozicije otkupili zemljista i preduzeca…

 2. g4s secure solutions kaže:

  taj posao treba da dobiju firme najkvalitetnije u oblasti privatnog obezbedjenja u zemlji i svecki poznate..da firma bude konkurentna i po ceni pored svojih kvaliteta…
  …ne fora madjari kao forsiraju temu civilne straze a posao dobije slucajno firma od jednog od podnosioca zahteva(direktno ili idirektno).takve firme vec postoje i takve firme deluju na teritoriji subotice,sente i okolnih mestasca u senci madjarskih plitickih lidera!
  naravno,funkcionise kao sve u subotici i zemlji srbiji.
  radice naravno sve dok se ne izglasa zakon u skupstini o privatnom obezbedjenju sto se godina odugovlaci jer svoj pusi svome.bolesnici!

OSTAVITE KOMENTAR

6 + = 8

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: