Da li nam treba civilna straža?

Politička stranaka “Pokret mađarske nade” smatra da Subotica više nije oaza mira i da je ugrožena bezbednost građana. Rešenje bi bilo uvođenje civilne straže, koje bi se kretala po naseljima i poznavala lokalno stanovništvo. U ovoj poličkoj partiji kažu da su poslali pre više od godinu dana gradonačelniku otvoreno pismo oko formiranja civilnih straža, a da će podneti i konkretan projekat čim gradonačelnik izrazi spremnost da razgovara. Novinarima je danas predstavljen projekat civilne straže koji funkcioniše u Mađarskoj po čijem uzoru bi bio i realizovan.Ideja o formiranju civilne straže u Mađarskoj postoji od 1989.godine, ali je tek 2006.godine donet Zakon o osnivanju i funkcionisanju civilne straže, koja ima odličnu saradnju sa policijom, komunalnom policijom, Hitnom pomoći i organima za odbranu od katastrofa. Finansira se od strane državnih organa i napad na člana civilne straže se smatra kao napad na službeno lice.

Na konferenciji je rečeno da meštani Čantavira potpisuju peticiju za poboljšanje bezbednosti u naselju.KOMENTARI

 1. Atila onaj strasni kaže:

  osnovati sto pre civilne zastite,nakon toga zatraziti i policiju
  madjarskih nada-potom zatraziti otcepljenje od srbije i ulazak u eu,sto da ne….
  zamoliti sorosa za pomoc,hoce on kad madjari lepo zamole…
  straze rasporediti oko palickog jezera u gustom razmaku da prate ko to pljuje u jezero i zagadjuje ga…
  narediti im da privedu sve lopurde koje su se baveci politikom obogatile i koristeci pozicije otkupili zemljista i preduzeca…

 2. g4s secure solutions kaže:

  taj posao treba da dobiju firme najkvalitetnije u oblasti privatnog obezbedjenja u zemlji i svecki poznate..da firma bude konkurentna i po ceni pored svojih kvaliteta…
  …ne fora madjari kao forsiraju temu civilne straze a posao dobije slucajno firma od jednog od podnosioca zahteva(direktno ili idirektno).takve firme vec postoje i takve firme deluju na teritoriji subotice,sente i okolnih mestasca u senci madjarskih plitickih lidera!
  naravno,funkcionise kao sve u subotici i zemlji srbiji.
  radice naravno sve dok se ne izglasa zakon u skupstini o privatnom obezbedjenju sto se godina odugovlaci jer svoj pusi svome.bolesnici!

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: