Da li se gasi Subotička mlekara?

Samo nekoliko meseci nakon gašenja Novosadske mlekare, izašla je informacija da bi sličan scenario mogla da doživi i mlekara iz Subotice.

 

Kako piše B92, predsednica sindikata Subotičke mlekare Jelena Ninčević izjavila je da Salford grupacija ima nameru da zatvori i Subotičku mlekaru, zbog čega će bez posla ostati 40 radnika.

 

“Namera Salford grupacije je da uradi restrukturiranje po principu prebacivanja transporta, radnika, magacina i kancelarija u beogradski Imlek, pod obrazloženjem da je to jeftinije”, kazala je Ninčevićeva.

 

Prema njenim rečima, Subotičku mlekaru čeka “sudbina” Zemunske, Pivničke, Odžačke, Novosadske i Zaječarske mlekare.

 

Ninčević je ocenila da je strah i uznemirenost zaposlenih u Subotičkoj mlekari opravdan, jer “žele da je zatvore, kao što su zatvorili i Novosadsku mlekaru”.

 

“Moramo da dignemo glas i da se izborimo za naša prava, jer će u Subotičkoj mlekari bez posla ostati više od 40 radnika. Niko nema pravo da narušava finansijsku moć Subotičke mlekare u korist drugog subjekta”, kazala je Ninčević.

 

Dodala je da se sindikat obratio i lokalnoj samoupravi, u nameri da se sačuva “jedna zdrava i profitabilna firma kao što je Subotička mlekara”.

 

B92KOMENTARI

 1. Loš Đak kaže:

  Nova Fidelinka?

 2. Anonimni kaže:

  Ma neka zatvore i pekaru,i onako živimo od vazduha-neka se Beograd nahrani i napije
   

 3. Limun kaže:

  Beogradska djubrad !

 4. Miki kaže:

  Ovo nije u redu…ali nema veze sa beogradom nego ima veze sa isplativoscu rada…ko ima privatni posao zna o cemu se radi…manje ljud manje troskova a ista produktivnost…ovo je poslovno a ne politicki…

 5. Nenad kaže:

  Valjda Britanska a ne Beogradska djubrad, pa nisu Beogradjani vlasnici mlekare nego Britanci, zar ne?

 6. Nenad kaže:

  Eto sta nam rade firme i vlasnici iz Evropske Unije, kupe nase uspesne fabrike, maksimalno izvuku profit i pogase i rasprodaju sta mogu.
  Firme sa ovako strateskim proizvodima kao sto je mleko nikada nisu ni smele biti prodavane. 

 7. amacak kaže:

  Nenad:

  Valjda Britanska a ne Beogradska djubrad, pa nisu Beogradjani vlasnici mlekare nego Britanci, zar ne?

  ne zna se čiji je taj salford, to je samo registrovano u londonu. spominje se ime milana beka ali nisam video dokaze. 

 8. dad kaže:

  Zna se da iza Salford investicionog fonda stoje prljave pare od bivseg rezima Slobodana Milosevica.
  Evo vam sada SPS na vlasti pa se njima zalite…

 9. panonski mornar kaže:

  cini mi se da je to 400 a ne 40 radnika.dogod se mi budemo zaludivali ko je srbin,madar,hrvat…ili ds,sps,sns,ldp,svm…dotle ce bratija da kombinira sta je za njih isplativije a za ljude-ko te pita.s lokalpatriotizmom u globalizam jedino tako moze da nam bude svima bolje.no dok mi to svatimo odosmo bestraga.

 10. Darko kaže:

  Ne gasi se ipak
  –  Mlekara Subotica, prva i jedina mlekara u Srbiji sa dozvolom za izvoz na tržište Evropske unije, posluje uspešno i ne planira nikakve izmene u pogledu poslovanja na domaćem i inostranom tržištu, saopšteno je danas iz tog preduzeća, prenose agencije.

  – Saopštenje je usledilo nakon što je juče predsednica sindikata radnika Subotičke mlekare Jelena Ninčević izjavila da Salford ima nameru da zatvori i Subotičku mlekaru, zbog čega će bez posla ostati 40 radnika.

  Kako je kazala, namera Salforda je da uradi restrukturiranje po principu prebacivanja transporta, radnika, magacina i kancelarija u beogradski Imlek, pod obrazloženjem da je to jeftinije.

  Sa druge strane, iz Mlekare su saopštili da je u avgustu je zabeležen rekord u obradi pristiglog mleka, što predstavlja dovoljan dokaz dobrih rezultata ove kompanije.

  “U toku je reorganizacija sektora logistike i transporta. Na ovaj korak rukovodstvo Mlekare Subotica odlučilo se radi ostvarivanja bolje konkurentnosti na tržištu i efikasnijeg poslovanja,” izjavio je direktor Mlekare Subotica Milan Grujić.

  On je ponovio da mlekara nastavlja neizmenjeno da radi, uz promene unutar kompanije, radi postizanja još efikasnijih rezultata.

 11. suuu kaže:

  Pa onda Miki idi u privatnike ali u Beogard a Suboticka (Vojvodjanska) preduzeca ostavi da rade tu gde jesu.

 12. freelancer kaže:

  Prvo, hajmo se malo edukovati šta su to “investicioni fondovi”, ko ih osniva, kako i zašto funkcionišu. Postoje i pozitivni i negativni primeri. Mnoge osiguravajuće kompanije (penzione, imovinske, Lloyd i druge) osnivaju takve fondove, ulažu u nešto i uvećavaju kapital, jer je to isplativije nego držati pare u “slamarici” tj. banci (u većini slučajeva). Zapadni propisi imaju i rupa pa tako naši domaći “kontraverzni biznismeni” (na zapadu se to jednostavno zove LOPOVI ili kriminalci), osnivaju fondove u koje ulažu pare i kojekakve ofshor kompanije i počinje pajanje tj. čerupanje. Spomenuo je neko jedno ime. Ima osnova, sli ne može da se dokaže… :*( U takvim “investicionim fondovima” tipa Salford, vrši se “pranje” para, legalizuje se opljačkano…

  Salford je kupio Subotičku mlekaru ne da bi je zatvorio. To je glupost. Beograd je odavde 189 km. Da li iko pametan može da poveruje da će ODAVDE da se nosi mleko na preradu TAMO? Teško. Osim, ako se ne priprema teren za strano mleko, koje će stizati ovde iz EU uvozom, jer od 2014. više nema carine za hranu.

  Logičnije bi bilo da se zatvore sve mlekare u Bačkoj ili na severu bačke i Banata pa de sve preradjuje ovde. Tako da ova priča o zatvaranju iz “ekonomskih i rentabilnijih” razloga pada uvodu. AKO se to i dogodi, onda je, gospodo, GADNA igranka na sceni, a to neće izaći na dobro… 🙁

 13. dr.Tikvicki kaže:

  MISLIM DA U GORE PISANOM TEKSTU GORE IMA GRESKA, GOSPODJA NIJE NINCEVIC NEGO NIMCEVIC.

OSTAVITE KOMENTAR