Da li su večiti “beli medvedi”?

Osim punih tribina jedan od utisaka prvog prolećnog kola pritužbe iz Pazara odnosno Subotice. Na udaru sudije, iz čije organizacije uglavnom stižu hvalospevi o ravnopravnosti u srpskom fudbalu.

 
Rivali Partizana, odnosno Zvezde su podigli glas protiv suđenja na startu šampionata, a ovakvi povici će rasplamsati rasprave o tome da li dva naša najveća kluba imaju povlašćeni položaj kod sudija.
.
Iz sudijske organizacije tvrde da to nije istina i da arbitri imaju jednak odnos prema svima.
.
Prvo kolo je donelo nekoliko spornih detalja, a zanimljivo da Spartak i Novi Pazar nisu uložili zvaničnu primedbu nakon meča, na premijeri je to uradio jedino Javor i to na račun Mažića, posle poraza od Borca.
.
Između redova će vam manji klubovi naznačiti da žalbe ne podnose, bojeći se sudijske osvete, ali i da ne žele da plaćaju takse jer su sigurni da prigovor ne menja ništa.
.
Pazarci su imali primedbe na suđenje protiv Partizana i jesenas, kada su na superligaškoj premijeri primili pet golova, sada su osvojili bod, ali kažu da dižu glas protiv sudija kakav je Mihajlović koji “navlače” na stranu velikih.
.
Subotičani su osuli drvlje i kamenje na sudiju Jovanetića zbog poništenog gola Čovića, ali i još nekoliko situacija. I ovaj meč imao je “predigru” prošle godine u Subotici, kada je Spartak tvrdio da je oštećen nakon pobedonosnog gola Kaluđerovića iz ofsajda.
.
Kako rekosmo sudijska organizacije je sve ovo proglasila za pritisak, svakoga dana čujemo kako su srpske sudije najbolje na Balkanu, kako nam svi odaju priznanje, ali to neće otupeti kritike manjih klubova.
.
I dok neki tvrde da oni samo traže alibi za očekivani poraz, drugi će se pozvati na višedecenijsku neravnopravnost i optužiti arbitre da ne smeju da se zamere crno i crveno – belima jer to znači silazak sa liste.
.
Mi smo i ranije pisali o ovakvim situacijama, uz napomenu da se ovakve polemike vode svuda gde su dva ili tri kluba praktično veći od ostalih i imaju “ekskluzivitet” kada je u pitanju borba za titulu.
.
Ali, da li su u Srbiji neki “ravnopravniji” od drugih?
.
Izvor: Sportske.net


KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR