„Da se ja pitam, ja bih proterao kamion ovuda“

U Subotici se prepodne dogodila neobična saobraćajna nezgoda. Kamion novosadskog prevoznika zabio se u železnički nadvožnjak u naselju Novi grad, u pokušaju da prođe ispod njega.

podvoznjak 2

Šoferšajbna i vozačka kabina su uništeni, ali je, srećom, vozač prošao bez povreda.

Nadvožnjak je visine tri metra i na to jasno ukazuje saobraćajni znak, ali se neretko dešava da vozači teretnjaka ne obraćaju pažnju na signalizaciju, pa se zaglave.

Kako je saznao dopisnik RTS-a iz Subotice, vozač kamiona je u trenutku udesa pratio navigacioni uređaj i nije video saobraćajni znak.

podvoznjak 1

podvoznjak 3

RTSKOMENTARI

 1. Katastrofa kaže:

  Koji debil!!! A naznacena je maksimalna visina na saobracajnom znaku, a i da nije, razlika je ocigledna!!!

 2. Janko kaže:

  taj je budala ovoliki kamiom mislim to je očigledno

 3. goran kaže:

  Iz dugogodisnjeg iskustva u spediciji nije prvi niti poslednji slucaj. Obzirom da se most ne moze podici, jedino resenje je da se 1 metar ukopa prolaz ispod sa prosirenim drenazama za vodu. U mnogome bi olaksalo prevoznicima dakako i skratilo put.verujem da se resenje da napraviti. Ovako nam teretnjaci tutnje kroz centar grada. Prije 20 godina jedan nas prevoznik je gadno ostetio sistem za hladjenje….na slican nacin.

 4. stormwatch kaže:

  novi sad….sve je receno

 5. komsinica kaže:

  Naravno dosta je žalosno da se to često se dešava.ali jedina i sreća da nije višlji podvožnjak,jer onda bi u ulici Lošinjska uništili bi kuće od silne rezonancije..decenijama iza pruga je drmala a sada bi na putu što je svega udaljeno 3-4m od kuće bi projurile kamioni tone i tone…tako da je sreća da imamo podvožnjak svega od visine od 3m.

 6. bogoljub kaže:

  ja blizu zivim ovakvi slucaje se desavaju jako cesto , bilo je tabli i smicalica i rampa sa lancima ,, nista ne pomaze . vozaci ne razmisljaju da potoji nadvoznak na puto gde ne mogu da prodju , jeste vozac je kriv ako tako gledamo ali izvinite ovo se nonstop desava , sramota da neznate neko resenje ,

 7. Anonimni kaže:

  Platio danak neiskustvu,verujem da je mlad vozac.

 8. amacak kaže:

  mislim da je rešenje jednostavno. pre podvožnjaka treba postaviti lako pomerljivu prepreku (recimo lance ili laku tablu obešenu na šarke) na istoj visini. udarac u takvu prepreku će možda minimalno oštetiti vozilo ali će sigurno naterati vozača da se mane gledanja u navigaciju ili neko dobro dupe na trotoaru i obrati pažnju na ono što je ispred njega.

 9. Petar jebivetar kaže:

  Bogoljub – jeste mlad vozač i to mu je bila prva tura!

  Amacak – i navigacija ima u sebi na tom putu oznaku za visinu tako da je sve suvisno kada je neko nepažljiv, naj bolje bi bilo neka struja daljinski da ga opici ne znam jel bi i onda reagovali!

  Mada je nadvoznjak ostecen i poneren, ali to najvise kada je dizalica DG Company udarila u nadvožnjak!

 10. Aleksa kaže:

  @
  komsinica
  Meni je jasno da Vi vodite racuna o svojoj kuci. Po mom racunu, od podvoznjaka do Javnih skladista, sa leve strane Losinjske ulice ima oko desetak kuca. Pa sada, da uporedimo to sa brojem kuca koje se drmaju od silnih kamiona – na Karadjordjevom putu, Zagrebackoj ulici, Beogradskom putu, Bajnatskoj ulici, Sencanskom putu, Segedinskom putu i Natosevicoj ulici. Drmaju se, ali se ni jedna do sada nije srusila.

  @amacak
  Bila je postavljena prepreka ispred podvoznjaka, ali je vrlo brzo unistena.

 11. Tomo kaže:

  Ja bih pre podvoznjaka postavio senzor visine vozila. Kada je vozilo vislje od 3m senzor automatski salje signal da se upali svetlece upozorenje za visinu podvoznjaka. Moze i neka rotacija da se ubaci. efekat je isti kao kada uzlazite u naselje vecom brzinom pa vas svetleci brzinomer treptanjem upozorava da prilagodite brzinu.

 12. Ivan kaže:

  U susednoj Mađarskoj su to elgantno rešili – desetak metara ispred prolaza je postavljena “kapija” od metalnih cevi ofarbanih u crveno visine prolaza. Pa ko to prođe može dalje…

 13. Kojot kaže:

  Ja bi…mi bi…oni bi…trebalo bi….,niko nista ne radi,samo bla,bla,bla,a ovi se i dalje godinama zakucavaju u podvoznjak.Strasno..

 14. amacak kaže:

  aleksa, postavljena prepreka nije bila tipa koji sam opsiao inače ne bi bila uništena.

  p. jebivetar, moguće da navigacija ima to upozorenje ali možda je vozač prevideo i to ili nije ni video jer je pokušavao da ukuca nešto u pretragu. opisana prepreka bi predstavljala zvučni signal koji je mnogo teže prevideti nego znak ili oznaku na navigaciji.

  ostavljanje poznate kritične tačke nerešene je neozbiljno i opasno. šta ako neka grdosija udari u podvožnjak u trenutku ili neposredno pre prolaska voza i izazove mnogo veću nesreću gde može neko i da pogine? džabe onda pametni komentari kako je vozač ovakav ili onakav i što bi on verovatno završio u zatvoru. ako se na ovom mestu incidenti stalno ponavljaju znači da oslanjanje na jedan znak i pažnju vozača jednostavno nije dovoljnoi da su potrebne i druge mere baš kao što se na pružne prelaze postavlja rampa ili pred škole ležeći policajci. i tamo postoje znakovi koji sve regulišu pa se opet preduzimaju dodatne mere obezbeđenja.

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 2 =