Đaci sve više gojazni

U Dečijem dispanzeru kažu da je u poslednje vreme sistematskim ali i drugim pregledima, uočeno da je sve više dece predškolskog i školskog uzrasta koja su gojazna. Razlog je nepravilna ishrana, a u velikoj meri i užina koja je u ponudi deci u školama. Potrebno je, tvrde pedijatri, i roditelje i decu više edukovati oko pravilnog načina ishrane, odnosno izbaciti grickalice, sokove, slatkiše, brzu hranu. Umesto toga, savetuju pedijatri, deci treba spakovati za užinu voće ili neki drugi zdrav obrok pripremljen kod kuće, unositi što više povrća, pojačati fizičku aktivnost i što duže boraviti u prirodi i na suncu.

Dispanzer-03

Subotičke novineKOMENTARI

 1. Megatron kaže:

  U moje vreme nije bilo takvih. Onda smo za uzinu dobili hleb sa nekim dzemom koji je izgledao kao da se Skeletor ispovracao. Svi smo bili vitki i tanki.

 2. Mister No kaže:

  U Srbiji ima mnogo gojaznih i mnogo hrane se baca. Čudno za zemlju koja je zvanično na ivici bankrota.

 3. Lazarus1Long kaže:

  Ok bićemo svi vitki, kupovaćemo zdravu hranu koja je tri puta skuplja i bavićemo se fizičkom aktivnošću jer vremena imamo (novci sa neba padaju, a u slučaju dece staviće knjigu pod glavu) i naravno spavaćemo 8 sati.

 4. roditelj kaže:

  najskuplji deo ishrane su ustvari te grickalice, slatkisi i sokovi. izbaci te to iz upotrebe i brzi cete primetiti znacajne ustede na porodicnom budzetu. I naravno deca vam nece biti gojazna i bolesljiva. a onda ce te ustediti i na lekovima. ali to izgleda nekima nikada nece biti jasno.

 5. w.o.t kaže:

  Previse vremena se provodi ispred kompjutera i sa mobilnim. To je problem a ne hrana. Roditelju je lakse poslati dete da se zabavlja sa kompjuterom nego da ga upise da trenira neki sport. Velika vecina dece se i pre lose hranila pa su bili vitki i zdravi. Igralista su poluprazna.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 84 = 90