Damo, vreme je za podmlađivanje

Krajem prošle godine, Direkcija za izgradnju grada Subotice je raspisala javni poziv za udruživanje sredstava za uređenje fasada i krovova u istorijskom jezgru Subotice. U ove svrhe, Direkcija je za 2010. godinu izdvojila 2,5 miliona dinara.

.

Na konkurs su pristigle četri dokumentacije a na osnovu sredstava kojima se raspolaže, izabran je objekat u Dimitrija Tucovića 3, čija je rekonstrukcija juče započeta. Rekonstrukcija će koštati oko 4,8 miliona dinara, a Direkcija će na osnovu konkursa u finansiranju učestvovati sa 50%, tačnije sa 2,4 miliona dinara.

Slika

Slika

Ulica Dimitrija Tucovića je jedna od ulica koja je u poslednjih par godina doživela najveću promenu u svom izgledu. Čak pet palata je rekonstruisano, dok je nov izgled dobila i staza, koja je proširena i popločana. Ostalo je svega par objekata koji svojim ugledom kvare sliku jedne od jalepših ulica u gradu.

Slika

Slika

Objekat koji je pored Fekete kupatila najviše degradiran je onaj na uglu ulica Dimitrija Tucovića i Zmaj Jovine. Izmenjen je do neprepoznatljivosti. Ukoliko bude imao sreće, jednog dana će mu se vratiti stari izgled.

Slika
sada

Slika
nekada

.

Tekst iz istorije:
NA POČETKU RADIJALCA i kraju mladostiKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Svaki put kada prođem ovom ulicom bacim pogled na detalje ovih objekata…

  Slika

  Slika

  Slika

  Slika

  Slika

 2. Lansky kaže:

  Pogled na staru Gradsku kuću iz te ulice, pre 120 godina
  Slika

 3. Gost kaže:

  zasto bas CAKANJEVA zgrada se renovira od nasih para ljudi pa dokle????

 4. artwork kaže:

  A sta se desava sa fasadom skole Ivan Saric(MESC)?

 5. djomla kaže:

  Ako rekonstrukcija ovog objekta košta 4,8 miliona dinara, rekonstrukcija fasade Tehničeke škole košta bar 10 puta više, ako ne i 20. Ne mogu da procenima kolika su sredstva zaista potrebna i neću da ulazim u to, ali su ona velika i premašuju obezbeđena sredstva za prethodnu godinu a po svemu sudeći i predviđena sredstva za ovu godinu.

 6. Filip kaže:

  Uzivanje je setati tom ulicom, posebno u prolece kada je sunce mlado a drvece sveze olistalo.

 7. sima kaže:

  Meni izviru sećanja kad su krošnje drveća u Ul. Dimitrija Tucovića bile znatno bujnije i činile svojevrsni priodni tunel u toku prolećnih i letnjih dana. Nažalost iz opravdanih razloga (krošnje su doprele iznad krovova i navlačile vlagu) one su skresane.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 56 = 64

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: