Dan grada uz zvižduke

Proslavu dana grada pratile su i manje neprijatnosti – izvestila je dopsinica “Vajdašag ma”.

Podizanje zastave grada je, uprkos pojačanom policijskom prisustvu, pratio koncert zvižduka nakon što je javnost saznala za tonski snimak na kome se čuje kako se gradonačelnik Bogdan Laban (SNS) nebiranim rečima obraća svom partijskom drugu. Iako je pokušano, demonstranti nisu pronađeni u masi od stotinjak ljudi. U svečanu salu je moglo da se uđe samo kroz detektor za metal, pa je tamo svečanost protekla bez remećenja reda.

Laban Dan-grada-uz-zvizduke

Dodatne neprijatnosti je prouzrokovala kiša, jer je koncert Subotičkih simfoničara održan u svečanoj sali, a mnogi su koncert neuspešno tražili na glavnom trgu. Nastup Tropiko Banda je organizovan sinoć u Hali sportova.

Koncert “Budapest Bár”  privukao više stotina ljudi. Veliko je bilo interesovanje i za 1. Subotički polumaraton i ulični vašar. Glavni pokrovitelj trke je bio Balint Pastor, šef poslaničke grupe SVM-a u Skupštini Srbije.

 

vajma.infoKOMENTARI

 1. Sting kaže:

  Kao i horde obezbedjenja po receptu vrhovnog glodura koji je na svojoj inauguraciji angazovao iste. Dan grada uz nevidjenje mere strahivlade i demonstracije sile. Skandalozno

 2. zivko kaže:

  A jel zabranjeno zvizdanje pa su trazili po masi ko je to radio? Postajemo prava policijska drzava…

 3. Nena kaže:

  Videla sam policajce kako diskretno odvode “muzičare” s koncerta zvižduka. Da li se zna šta je bilo sa njima kasnije?

 4. jaca kaže:

  Koliko je laži u ovom tekstu. Bila sam prisutna . U pištaljku je duvao jedan klinac od 15-16 godina . Kakav bre koncert zvižduka?? Sinoć je hala sportova bila prepuna na koncertu Tropico benda. Koliko je zlobe medju ljudima bože dragi.

 5. Cicko kaže:

  Detektor za metal na proslavi Dana grada… Subotice moja, šta si dočekala, krimosi te vode…

 6. Janos kaže:

  Nikada do sada prilikom proslave dana grada nije se desilo da se gradonacelnik brani od nekog tako sto ce angazovati privatno obezbedjenje,i to boze me sacuvaj kakvih sve likova.Od koga se to plasi,pa i skener uveo na ulazu.Sve u svemu koliko se da primetiti bice zvizdanja u narednom periodu.Naj gori gradonacelnik u istoriji grada sigurno.

 7. Nidžo kaže:

  Dete od 15 godina je duvalo u pištaljku, nikavog koncerta zvižduka nije bilo i niko ga nije ni pogledao, a kamoli priveo. Koncert filharmonije je održan u prepunoj Velikoj većnici, a na gradskom trgu je prenošen preko video bima. I pored kiše nastup mađarskog benda je bio odličan, a prisustvovalo je bar 1000 posetilaca. Hala sportova je bila ispunjena do poslednjeg mesta, Tropico bend fenomenalan, kao i atmosfera na koncertu.

 8. Radoslav kaže:

  Ovaj sajt je izgleda predvodnik online kampanje protiv Labana. Obzirom da sam posmatrao uzivo podizanje zastave, istinaje da je jedan deran duvao u pistaljku. Sve ostalo sto se tvrdi je cista zla namera.

 9. freelancer kaže:

  Nisam prisustvovao, daleko sam pa ne mogu komentarisati je li bilo “koncerta zvižduka” ili nije i zašto nije, a trebalo je…
  No zato želim postaviti pitanje BOGDANU ŠABANU (njegovi kerberi ga svakako obavestavaju o “vestima” iz čaršije i potencijalnim neprijateljima, što svakako JESAM).
  Elem
  1. Zašto je gradonačelniku SUBOTICE potrebno obezbedjenje, odnosno gorile??? (bez navodnika)
  2. Da li te džukele plaća iz svog džepa i od kojih to “prihoda”?
  3. Ako ih ne plaća iz svog džepa, da li to plačaju gradjani Subotice iz budžeta Grada? Na osnovu koje odluke? Kada je Skupstina Grada o tome odlučivala?
  4. Na osnovu kojih i ČIJIH kvazi “bezbednosnih procena” su angažovani pripadnici MUP-a Srbije (uniformisani i u civilu), prilikom dodele priznanja u gradskoj kući i prilikom proslave Dana grada?
  5. Čime opravdavaju polu-privatizaciju policije?
  I na kraju
  6. Šta će UOPŠTE Bogdanu Šabanu fizičko obezbedjenje? Od koga je on to “ugrožen” ?
  Na ova i mnoga druga pitanja, gradjani IMAJU PRAVO na odgovor…
  Individuu, koja trenutno obavlja funkciju gradonačelnika, zatim željezničku stanicu, JP itd, itd, obezbedjuju STRANAČKI VOJNICI, pripadnici srbijanske varijante SA odreda (po ugledu na SA odrede u Nemačkoj, tridesetih godina XX veka).
  Za neupućene, Ernst Rohm, u srpskoj verziji, je Andrej Vučić…

 10. De la Croix kaže:

  Izgleda da su bile dve proslave. Na jednoj je zviždao neki klinac a na drugoj su zviždali građani. Mađarski mediji izveštavaju o koncertu zvižduka a da vidimo šta piše režimski subotica.com :
  “Proslava 238 godina od kada je Subotica dobila status slobodnog kraljevskog grada počela je podizanjem zastave uz zvuke duvačkog orkestra, ali i zvižduke manje grupe okupljenih građana kod Plave fontane.”

 11. bac Vranje kaže:

  Pa verovatno je bukla tikva nedju lopovima pa sad mora cuvati se od svojih reketasa!! Jer vidis kako objasnjavaju da su prestali sa kradjama pa se zato tukli! Jedino jos ne objasnjavaju odakle postenom toliko imovima

 12. antifašista kaže:

  Nemože jedan prostak da vodi ovaj grad !

 13. Northerner kaže:

  @jaca
  Sigurno ste Gospođo bili tamo prisutni jer Vam je jako stalo do grada Subotice, a ne zato što ste satelit i verni bot ovih primitivaca na vlasti. Laku noć, prijatno.

 14. punisher kaže:

  a jel poslao svog sina da prebije onog decaka za pistaljkom ili su to ucinili gorile ili policajci?

 15. EMILIJA kaže:

  Slobodni kraljevski grad, dočekao da mu gradonačelnik bude uličar!

 16. Megille kaže:

  @ EMILIJA Nemoj biti zabrinuta ,naime 2018 ističe Trianonski sporazum i Subotica a ni Vojvodina neće više biti u sastavu Srbije ,već se vraća svojoj matici odakle su 1918 priključili Kralevini srba ,hrvata i slovenaca. Te kraljevine već odavno nema pa izlišno je da sada bude deo srbije ,jer nikada ni nije bila ,već samostlna država federalne jugoslavije do raspada te tvorevine…

 17. stormwatch kaže:

  Jaca je idiot bot. A mogu se kladiti da je to safet ili Lenin.

 18. Megille kaže:

  @ freelancer. Ovo je samo početak ‘demokracije’ pa i Nemačkoj je trebao da bude do nogu potučena ,da bi danas postala ‘normalna’. I ovima kada se to dogodi nakon 100 godina će krenuti ‘nabolje’-Milošević je to započeo,ali nije uspeo završiti…

 19. Dva u jedan kaže:

  @Stormwatch, opet si zaboravio “senvich”! Kako to možeš da razdvajaš – bot i “senvich”?

 20. likovni umetnik kaže:

  Labanu za Dan grada nisu dosli gradjani vec stranacke kolege koje su to MORALE da budu. Inace bi Bogdan zastavu dizao sam.

 21. stormwatch kaže:

  @dva u jedan

  Gospon dva u jedan. Uskoro je vreme za senvich, prijatan rucak!

 22. Dva u jedan kaže:

  @Stormwatch – senvich-bot, bot-senvich, pa onda opet: senvich-bot…jao što si ti pametan!

 23. stormwatch kaže:

  @Dva u jedan

  gospon 2 in 1 senvich bot, ne mozhete vi skrenit nas ovde sa teme pa sve i da se ukljuce svi vashi senvich botovi, nemate dovoljno intelekta za takvo stogod!

 24. Dva u jedan kaže:

  @Stormwatchov intelekt: “senvich-bot, senvich-bot”! Ko o čemu, baba o “senvichima”. Pozdravio te Babić-Vazduplohov, sviđa mu se kako kažeš “senvich”.

 25. stormwatch kaže:

  @dva u jedan

  Senvich pojedi
  Hvalu gospodari izmisli
  nagradu dobi
  pokloni se Slobi

OSTAVITE KOMENTAR