Dan mladog vina i Trka Deda Mrazova na Paliću

Na proteklom Sajmu turizma u Novom Sadu, koji se održao krajem septembra meseca, najavljeni su programi za jesen i zimu na Paliću.

 

U četvrtak, 15. novembra obeležiće se Evropski dan mladog vina, koja će se održati u restoranu Mala Gostiona na Paliću, sa početkom u 11h.

 

Evropski dan mladog vina otvoriće vitezovi vinskog reda “Arena Zabatkiensis” pozdravnom rečju i ceremonijalom, nakon čega će posetioci moći da uživaju uz muziku i mlado vino sa severa Bačke.

 

Učešće na toj manifestaciji najavilo je 26 proizvođača vina iz severno-bačkog regiona sa 63 vrsta vina. Pored degustacije vina, posetioce u restoranu Mala gostiona očekuju i bogati gurmanski specijaliteti – ovčiji paprikaš sa kupusom.

 

 

U okviru zimskog programa, održaće se Trka Deda Mrazova 1. decembra na Paliću s početkom u 11h. Start trke je ispred Male gostione, a trči se ili šeta po kružnoj stazi od 600 metara sat vremena, minimum 1 krug. Svaki učesnik dobija medalju za uspomenu a uslov za takmičenje je da učesnik nosi kostim ili kapu Deda Mraza.

 

 KOMENTARI

  1. Beli kaže:

    Koliko ja znam , Božole je jeftino novo vino od Gamea koje se od lokalne francuske
    fešte pretvorila u nacionalu a u Evropi su Italijani imitirali običaj koji je svojevremeno kao šalu uveo  g. Žorž Dibef.
    Dakle skraćeno , Miljklović opet u sedlu. Opet izmišlja seoske veselice. Kje su to 64 vrste vina koje se prikazuju na dan Bužulea ? To samo kod nas ima  😆
    Ako je manifestacija , neka bude po originalnim pravilima !!! 

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: