Dan otvorenih vrata u subotičkim sudovima

Osnovni, Viši, Privredni i Prekršajni su danas organizovali “Dan otvorenih vrata”, povodom Evropskog dana civilne pravde. Po prvi put učenici su imali priliku da se upoznaju sa radom sudova i dobiju odgovore na pitanja. Najviše je bilo pitanja koja su se odnosila na saobraćajne prekršaje i krivično pravo.

 

sudGimnazijalci su bili iznenađeni što su sudnice male i načinom suđenja kod nas.

 

Cilj ove manifestacije je da se u skladu sa Komunikacionom strategijom Visokog saveta sudstva Republike Srbije, građani pravovremeno informišu o radu suda, kako bi rad suda na taj način postao dostupniji i transparentniji stručnoj i široj javnosti i kako bi se povećalo poverenje javnosti u sudstvo Republike Srbije.

 

Prekršajni sud u Subotici obišlo je oko stotinu dece. Manifestacija „Dan otvorenih vrata“, je organizovana kako bi se građani neposredno upoznali sa radom suda i svojim pravima i obavezama u ostvarivanju sudske zaštite, nezavisno da li su stranke u nekom prekršajnom postupku. Poseban akcenat je stavljen na edukaciju dece uzrasta do 14 godina i mlađih maloletnih lica. Druženje je bilo organizovano do 11 do 13 časova.

 

U planu je da se i naredne godine se organizuje “Dan otvorenih vrata” u većem obimu.KOMENTARI

  1. Neša kaže:

    Nadam se da je u sklopu “Dana otvorenih vrata” učenicima OTVORENO rečeno koliko su sudovi korumpirani, koliko su pojedine sudije i tužioci nestručni i nesposobni, kakvi su poražavajući efekti "čuvene" reforme pravosuđa iz 2009. godine po državu, privredu i građane, koliko je nezakonitih sudskih postupaka, koliko je nezakonitih presuda, koliko je na osnovu njih nezakonito uzeto novca, koliko je onih koji nisu imali da plate novčane kazne po osnovu nezakonitih postupaka poslato da izdržavaju kazne u zatvorima… Sve mi se čini da od pravosuđe nije nimalo OTVORENO te bi bolje bilo da ta OTVORENA vrata zatvore jer sem što je promaja čak i mnogo zaudara!

  2. Loš Đak kaže:

    Eh, bar da ta otvorena vrata iskoriste reformisane suduje pa da lepo išetaju…

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: