Dan primirja praznuje se u petak

Prema Zakonu o državnim praznicima u Srbiji se Dan primirja u Prvom svetskom ratu praznuje 11. novembra, koji ove godine pada u petak, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na taj dan ne rade državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga.

dan-primirja1-640x480KOMENTARI

 1. informator kaže:

  Ima onih koji rade..

 2. Megatron kaže:

  I treba raditi. Ovaj “praznik” nema smisla. Ja cu sigurno raditi.

 3. bac vranje kaže:

  @Megatron
  i tvoji su si bili na drugoj strani 😀

 4. nandor kaže:

  Ovaj praznik je postao besmislen ujedinjavanjem Evrope jer je ideja jugoslovenstva istorijski poražena.

 5. Lucija kaže:

  Nandore, Franjo i ti treći:
  Dan primirja se obeležava u celoj Evropi kao kraj jednog velikog rata i krvoprolića. Nema puno veze sa idejom Jugoslovenstva , nije se čak ni obeležavao u Jugoslaviji.
  To što je za vas Jugoslavija neprijatelj i tamnica, to razumem. Ali velikoj većini Jugoslovena to je bilo vreme prosperiteta. Pa i jugoslovenskim Mađarima koji su delili dobro i zlo sa svojim komšijama. Kako je u ujedinjenoj Evropi, pogledajte šta se dešava u Erdelju, da ne idemo dalje. Izgleda da je ipak najbolje u onom delu koji je bio Jugoslavija.

 6. Kolak kaže:

  Svaki dan je “Dan” necega, Postoji na internetu i nekakav kalendar koji navodi sve dane kojima se nesto obelezava. Tu je i dan poljupca, dan komplimenta, dan bolesnih od lepre, dan stednje, dan bubrega i nema dana u kalendaru da se nesto ne obelezava. To je u redu jer svako ima svoje interese i zeli da na njih skrene paznju ostalih. Dan primirja je istorijski datum i svakako ga treba pomenuti. Ono sto meni nije jasno zasto je to neradni dan pa jos i kako sam ja razumeo samo parcijalno. Na osnovu cega se nekome placa neradni dan a nekome ne? Iz kojih i cijih sredstava se finansira neradni dan. Znaci li to da jedni praznuju a drugi rade da bi im finansirali praznik. Ako je to tako onda je jedna takva konstelacija uvod u robovlasnicki drustveni sistem a “Dan primirja” samo dobrodoslia maska da se to malo prikrije.

 7. antifašista kaže:

  Kome smeta ako se praznuje !? Pa nek se praznuje, neka ljudi budu sa svojim porodicama !

 8. suboticanka kaže:

  ovi što kažu da treba da se radi: ko ste Vi da odlučujete o tome da li treba da se radi ili ne, oni koji treba da odlučuju o tome, oni su doneli odluku da je državni praznik i neradni dan.. ako vi želite, radite dobrovoljno, a pustite ostale da odmore malo, ovo se naročito odnosi na poslodavce koji izigravaju boga i ne daju radnicima slobodan dan u skladu sa zakonom…

OSTAVITE KOMENTAR

+ 48 = 50