Danas: Za asfaltiranje 144 za plato 500 miliona dinara?

Iako lokalna vlast već nekoliko meseci punom parom asfaltira ulice, popravlja trotoare, dovršava manje infrastrukturne projekte, iz redova opozicije stižu prilično oštre kritike upravo na takav angažman. Gradski odbor SPO i Savez bačkih Bunjevaca, naime, smatraju da je sve to svojevrsna manipulacija građanima jer je u tome više marketinga nego stvarnog truda.
.

Predsednik GO SPO Stevica Drčić napominje da se gradska vlast hvali kako je Direkcija za izgradnju grada za dve godine uložila 144 miliona dinara u izgradnju saobraćajnica u gradu, ali je to gotovo beznačajna suma u odnosu na 500 miliona dinara koliko je potrošeno na izgradnju Platoa dr Zorana Đinđića, što se stalno prećutkuje.

.

– Pri tome, trg još nije gotov niti se zna koliko će na kraju koštati građane Subotice ta investicija. Ulaganje tokom dve godine (samo) 144 miliona dinara u puteve, i to preko javnog preduzeća čiji je godišnji budžet milijardu dinara, i time se još javno hvaliti pred građanima, nameće jedino logično pitanje – gde je potrošen novac iz ovog javnog preduzeća? I koje su to saobraćajnice u ovom gradu izgrađene sredstvima Direkcije kada nam je od čelnika aktuelne gradske vlasti javno saopšteno, prilikom otvaranja novoasfaltiranih strateških saobraćajnica, da je to finansirao Pokrajinski fond za kapitalna ulaganja. Kako je moguće da grad kao što je Subotica, čiji budžet iznosi četiri milijarde dinara, nije u stanju da izdvoji sredstva za asfaltiranje dve ulice u gradu – kaže Drčić.

.

Stoga u SPO zaključuju da je aktuelna vlast u Subotici pretvorila gradski budžet u servis za finansiranje sopstvenog preživljavanja, za plate „prenatrpanih partijskih kadrova u Gradskoj kući i javnim preduzećima od kojih građani Subotice nemaju nikakve koristi“.

.

U široj i onoj užoj, odnosno bolje obaveštenoj javnosti već se izvesno vreme nagađa da je gradski budžet stalnim zaduživanjem i neracionalnim trošenjem doveden do kolapsa i da je kasa prazna.

.

Izvro: DanasKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Preneli smo ovaj tekst Danasa iako su navodi od 500 miliona za plato nerealni. Sve vreme se barata cifrom od 50 miliona, a da je 500 ozbiljna cifra potvđuje podatak da se za te pare može završiti kompletan bazen.

 2. Poklisar kaže:

  Pogrešan je navod “500 miliona”, ne znam  da li u kucanju, u interpretaciji ili je sam izvor dao pogrešan podatak.

  Djomla je u pravu da se radi o 50, bolje rečeno o PEDESETAK miliona. Ne znam kako se  brojevima piše vrednost od PEDESETAK miliona, verovatno ovako : 58.000.000

  Ali kad smo  kod famoznih PEDESETAK miliona da podsetimo da to i nije neka lova jer  upravo PEDESETAK miliona  je moglo da se ušpara da je na tenderu dat posao boljem, bržem, opremljenijem, odgovornijem i organizovanijem izvođaču za rekonstrukciju  čuvenih 35 ulica uključujući i  poveznicu Partizanskih baza  – Majšanski put ( 51. diviozije). Na žalost dat je posao Alpini, faktički  Komgradu a oni su nas koštali samo u novcz PEDESETAK miliona više bego onaj BOLJI i JEFTINIJI izvođač koji je garantovao da će isti posao na bolji način obavuti  za cenu koja je bila oko  90 miliona.

  Da zaključim PEDESETAK miliona dole gore i nije neka lova.Tu filozofiju demonstriraju na svakom ćošku

 3. JimmyQ kaže:

  dakle ovako: pola milijarde treba za bazen..i neka bude maksmalno još milijardu i po za pozorište… ostane im još 2 milijarde da pokradu…

  koliko onda ti kradu kad im ne ostne ništa?!!? i to već par godina otkad se gradi bazen i renovira pozorište…da se zamisliš…

 4. Pajo kaže:

  Vreme bi bilo da neko baci pogled na plado i malo servisira dosta od rasprskivaca neradi!!Malo bi trbalo dati zaiteresovanja da se to odrzava!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: