„Dani lavande” u Železničkom naselju

Jul je u MZ Železničko naselje postao prepoznatljiv i po „Danima lavande”, a prihod su organizatori namenili deci u teškoj materijalnoj situaciji.

Na po sedmi put organizovanoj manifestaciji posetioci su mogli naći rasad lavande, rezane cvetove, vodu i ulje od lavande, kao i razne druge proizvode spremljene od ove aromatične biljke. Organizatori su zaradu namenili za pomoć deci koja žive u teškim uslovima.

Na „Danima lavande” svoje proizvode izložilo je 20-tak proizvođača. Uz rasad lavande, posetioci su među izlagačima mogli da pronađu i one koji su radili ručne radove, pravili domaće sapune, tu su i pčelari, grnčari. Suzana Purda Sabo je izložila svoje sapune od lavande: „Mnogo mi se dopada jer ovde možemo da vidimo različite predmete domaće izrade.”

U tržnom centru na Majšanskom putu u subotičkom Železničkom naselju okupilo se mnogo posetilaca, a najviše su bili zainteresovani za rasad lavande. „Ovo je lokacija oko koje se građani okupljaju, ovde se svi vrte, idu tamo-amo. Bilo je i onih koji nisu čuli za ovo, ali su došli. Imamo i veoma mnogo gostiju koji su već bili na „Danima lavande”, čekali su ovaj dan i kupuju proizvode koje su im potrebni” kaže Ramona Roža, predsednica, Ženski forum SVM-a u Železničkom naselju.

Vremena se menjaju ali spremnost i odlučnost mesne organizacije Ženskog foruma SVM-a da pomogne ostaje nepromenljiva – naglasila je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika. Od zarade proizvoda na bazi lavande biće kupljena nastavna sredstava za decu u teškom materijalnom položaju: „Cilj je da ovo posluži kao primer drugim mesnim zajednicama. Svaka mesna zajednica može da pronađe za sebe neku važnu manifestaciju, neki prepoznatljiv događaj, koji može da pokrene malu zajednicu i da je oživi.”

RTV PannonKOMENTARI

  1. Frančeska kaže:

    Lepo, ali propustih! Shmrc!Odrzavalo se proslog vikenda. Da je bar bio i tekst koji najavljuje dogadjaj.

  2. Sofronije kaže:

    To je problem i kod ovog i drugih sajtova, da ne najave događaje, nego pišu o dešavanjima koja su bila ! Velika greška i propust !

OSTAVITE KOMENTAR