„Dani pijaca“ na šetalištu Radijalac

Četvrta manifestacija „Dani pijaca Srbije 2015″ će se održati od 4. do 7. juna 2015. godine u Subotici na šetalištu Aleja Maršala Tita u delu grada popularno nazvan “Radijalac”. Ukupno ima 50 štandova, a očekuje se oko 80 izlagača, jer će neki izlagati samo jedan dan. U istom terminu i na istom mestu, održaće se i V sajam domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije“, koji okuplja i promoviše proizvođače domaće hrane iz cele Srbije. Obe manifestacije se održavaju paralelno sa IX regionalnim i međunarodnim sajmom privrede „Subotica 2015″, pa će Subotičanima i posetiocima Subotice u ovom periodu biti na raspolaganju bogat izbor različitih izložbeno-promotivnih sadržaja.Direktor a.d. “Tržnica Subotica”, Branislav Joka je istakao da je gost manifestacije Opština Blace čiji predstavnici će da promovišu njihove proizvode i manifestaciju “Dani šljiva”.

Radijalac

– Svečano otvaranje Dana pijaca je planirano za 5.jun u 11 časova na Radijalcu, sve posetioce će 4.juna sa početkom u 18,30 časova zabavljati Tamburaški orkestar “Hajo”. Na radnim sastancima PU “Pijaca Srbije” 4. i 5. juna učestvovaće predstavnici dvadesetak pijačnih uprava iz cele Srbije – dodao je Branislav Joka.

Inače, prema podacima Republičkog zavoda za statistiju, ukupna vrednost prometa poljoprivrednih proizvoda u našoj zemlji za prošlu godinu bila je 32 milijarde i 704 miliona dinara, što je u odnosu na 2013.godinu više za 3,5odsto. Za dve nedelje se očekuju i rezulati za regione pojedinačno.

– Cilj manifestacije „Dani pijaca Srbije“ je da okupi i predstavi proizvođače i prodavce domaće hrane sa pijaca u Srbiji i promoviše pijačnu delatnost kao izrazito značajan kanal distribucije svežeg voća i povrća, mlečnih i mesnih proizvoda, jaja, meda, organske i domaće hrane – rekao je Savo Duvnjak, predsednik IO PU “Pijaca Srbije”.

Na manifestaciji Dani pijaca učestvovaće Poljoprivredno gazdinstvo Kiš iz Subotice koji se bave proizvodnjom mlečnih proizvoda, Darinka Genci Radojević-Poljoprivredno gazdinstvo iz Pačira isto tako proizvođač mlečnih proizvoda i sireva, zatim, pčelar Jožef Agardi i Hajnalka Tandari poljoprivredno gazdinstvo iz Horgoša koje se bavi proizvodnjom mlevene paprike.Proizvodnju su započeli još 1940-te godine, u naseljenom mestu Martonoš.

Vremenom se proizvodnja širila i napredovala. Anamarija Terheš će se predstaviti svojim proizvodima koji podrazumevaju proizvosnju balkonskog, sobnog i rezanog cveća – istakla je Gordana Bogdanović, marketing menadžerka a.d. “Tržnica”. Sajam organizuju Poslovno udruženje „Pijace Srbije“ i Akcionarsko društvo „Tržnica“ iz Subotice u saradnji sa Udruženjem „Ukusi tradicije“ i uz podršku lokalne samouprave Grada Subotica i JKP „Subotičke pijace“.Na četvrtim „Danima pijaca Srbije 2015″ očekuje se učešće najvećih pijačnih uprava iz cele Srbije koje će na izložbeno-prodajnim štandovima na otvorenom prostoru šetališta Aleja Maršala Tita predstaviti proizvođače sa najatraktivnijom ponudom sa svojih pijaca. Očekuju se i proizvođači organske i domaće hrane, vina i rakije, suvenira, rukotvorina i proizvoda starih zanata.KOMENTARI

 1. deki1985 kaže:

  Mislim da nije ok da se setaliste zakrci tezgama. To je setaliste a ne prodajni prostor, i ne treba nesto gurati tamo gde mu nije mesto…. mogu tako nesto da organizuju napr na parkingu ispred hale sportova….

 2. gojko kaže:

  Napokon neka manifestacija koja nije smestena u centar grada. Setati se moze i uz i pored tezgi. Ljubitelji mira prilikom setnje uvek mogu svrati do dudove, ostalima prijatan provod zelim.

 3. djomla kaže:

  @deki1985

  celokupnom Radijalcu treba malo života. Svaki ovakav događaj je dobro došao, a samo šetalište je idealno mesto za to. Široko, prostrano, uređeno. Nikada nije bilo u punoj meri iskorišćeno.

  Prozivka se ne buni… link

 4. noname kaže:

  Pa ovi ce ga raskopati dotle!

 5. Usputachni kaže:

  A godine „seljaka“* u „gradskoj“ vecnici koje gradjani finansiraju se ne obelezavaju?
  * seljak upotrebljeno kao pogrdna rec za nekulturu,bahatost,provincijalnost… nema nikakve veze sa ratarom,stocarom… (izvinjavam im se)

OSTAVITE KOMENTAR

47 + = 49

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: