„Dani Srpske“ na trgu

Na gradskom trgu u Subotici u toku je promocija tradicionalnih proizvoda i običaja Republike Srpske, u okviru Dana Srpske u Subotici .Projekat pod nazivom „Dani Srpske u Srbiji“ pokrenut je 2013. godine sa idejom da se Srbiji i njenim građanima na uvijek nov i jedinstven način predstavi Republika Srpska i njeni potencijali.

dani srpske
U cilju promocije Republike Srpske svake godine se organizuje višednevna manifestacija koja kroz različite programske aktivnosti podstiče razmjenu kulturnih ostvarenja i kulturne baštine, predstavlja prirodne ljepote, turistička mjesta i rute, ugostiteljstvo, kulinarstvo i vino, prezentuje investicione mogućnosti, i kao najbitnije učvršćuje vezu između srpskog naroda sa obje strane Drine.

Umjetnici i stvaraoci iz različitih sfera djelovanja, turistička ponuda, privredni potencijali, nauka i kultura Republike Srspke promovišu se u Beogradu, Novom Sadu, Aranđelovcu,Plandištu, Vršcu i Subotici.

„Prolaznici mogu da vide i probaju sve naše specijalitete, od čuvenog pršuta, pa do hercegovačkog vina, rakije, sira i kajmaka. Cilj nam je očuvanje dobrih odnosa Republike Srpske i Srbije i prezentacija naših običaja. Radimo i kampanju sa našim ugostiteljima da za sve građane iz Srbije ukoliko dođu u Srpsku dobiju i povoljnije cene. Veoma sam iznemađena koliko stanovnici Srbije poznaju naše turističke potencijaje i svi zaju za Trebinje, Etno selo Stanišić, Andrić grad, Višegrad, Zvornik – rekla je direktorka TORS Nada Jovanić.

Svakako treba provati vina Vukoje, Banjac i parežanin, sir Trapist i Pađeni, a od rakije se preporučuje Gazdina rakija i Predorčanka…..
U ime grada prisutnima se obratio član GV zadužen za socijalna pitanja Milimir Vujadinović koji je istakao da će grad uvek pomagati ovakve akcije. Danas i sutra na gradskom trgu posetioci imati priliku da se upoznaju sa turističkim potencijalima TO Republike Srpske, Banja Luke, Bijeljine, Etno sela Stanišić od 10 do 21 čas.
dani republike srpskeKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Banjalucki cevap?!??!?!???!!!

 2. milanb kaže:

  Ne razumem cemu ovoliko minusa na ovakvu vest….

 3. Kadrovi nam nedostaju kaže:

  Kadrova, kadrova, nam šaljite, kao što su, Dervo, Milimir, dr Ivanišević zvani Džej, dr Gojko Radić… Za njima ovaj grad vapi,

 4. roki kaže:

  Bas se pitam da SVM ima vecinu kao nekad, da li bilo ovoga na trgu?
  Sto nema dana Madjarske ili Hrvatske ili Kosova ili Bosne i Hercegovine ili Sirije…?

OSTAVITE KOMENTAR