Dani sunca u Subotici

U Subotici održana je manifestacija “Evropski dani Sunca” koja treba svima da ukaže na značaj i neophodnost sunčeve energije. U dvadeset evropskih gradova od 1. do 16. maja biće organizovan niz događaja u kojima će se nekoliko stotina hiljada aktivista posvetiti upotrebi sunčeve energije.
Učešće dece, učenika, studenata, naučnika i mnogobrojnih proizvođača opreme za korišćenje obnovljivih izvora energije, na priredbama, izložbama, organizovanim posetama postrojenjima solarne energije učiniće da svaki stanovnik sazna na koji način može da sopstvenim angažovanjem doprinese spasu Zemlje.
Naša planeta je ugrožena, jer u proteklih 200 godina potrošene su skoro sve rezerve fosilnih goriva. Procene su da ćemo imati goriva još za kraj ovog veka. Cilj manifestacije “Evropski dani sunca” je da se skrene pažnja na rastući problem dostupnosti i kvaliteta energije koju trošimo za stanovanje, proizvodnju, saobraćaj. Rešenje bi bilo u štednji energije, energetskoj efikasnosti i proizvodnji energije iz obnovljivih izvora.
Ideja je da se formira “Zeleni energetski investicioni fond” koji bi pored uloge u finansijskom podržavanju izolacije kuća i stanova, imao bi ulogu i u podršci otvaranja malih i srednjih preduzeća koja bi se bavila proizvodnjom alternativnih izvora energije. Putem ovog fonda Subotica bi mogla da razvoj industrije usmeri na solarnoj energiji, biomasi, geotermalnoj i energiji vetra.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

62 + = 63

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: