Dani šunke na Paliću

Turizam se na Paliću sveo na ždranje! Kako drugačije započeti tekst o manifestaciji koja se održava pod nazivom „Dani šunke“ ili „Dani kolenice“. Poučeni iskustvom drugih vojvođanskih sela (Turija, Rumenka…), i selo Subotica, tačnije njen najelitniji deo Palić dobio je svoju manifestaciju koja sem jela ne nudi ništa više.

 

Udruženje uzgajivača mangulice Vojvodine organizuje, druge po redu „Dane šunke“, i to ni levo ni desno već u istom onom objektu gde se odigrao prvi zatvoreni teniski meč u Srbiji, i na istom onom mestu gde se planira održavanje Filmskog festivala i elitnih kongresa. Naravno, reč je o Velikoj terasi, a svi ljubitelji šunke će u subotu i nedelju, 27. i 28. marta moći da uživaju u izložbi mesnih proizvoda, mlečnih prerađevina, meda i alkoholnih pića. Za one najgladnije posetioce kuvaće se kotlić i peći roštilj. Stručni žiri će ocenjivati šunke i proglasiti najkvalitetniju, a biće nagrađeni najbolji izlagači Usrkšnjeg stola.

 

Onaj ko ostane gladan, neka se strpi do decembra, kada nas grad potresa još jedna graciozna manifestacija, pod nazivom „Dani svinjokolja“, a koja se prošle godine održala u Hali sportova.

Slika
slika preuzeta sa subotica.info
Slika
slika preuzeta sa subotica.info

 

Prijatno.KOMENTARI

  1. Dreamgirl kaže:

    :no:

    Potpuno si u pravu! Turizam se danas, na žalost u Srbiji, pre svega u Vojvodini, zasniva na sličnim manifestacijam, tkz. "ijadama" kao što su slaninijada u Kačarevu, kobasicijada u Turiji, pršutijada na Zlatiboru, pihtijada u Rumenci, kupusijada u Mrčajevcima… Mnoge destinacije i turističke organizacije nude to kao svoj najbolji turistički proizvod i turističku ponudu. Međutim, Subotica i Palić, kao destinacije koje teže luksunom turističkom mestu, ne smeju sebi da dozvole manifestacije koje se zasnivaju na kuvanju kotlića za proslavu 140 godina turizma na Paliću koji je odvajkada važio za elitnu destinaciju, klanje životinja (svinjokolj koji je djomla naveo) i promovisanje ubijanja i borbu životinja (npr. borba gusana, petlova…). Nadam se da će se svest ljudi promeniti ubrzo

OSTAVITE KOMENTAR

+ 87 = 90

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: