Danilo Dulić se priprema za državno prvenstvo u martu

Jedan od najtalentovanijih srpskih plivača, subotičanin Danilo Dulić, intenzivno se priprema za državno prvenstvo koje će biti održano u martu. Proteklu godinu je i njemu, kao i većini sportista obeležio korona virus, a pre toga je imao i jednu ozbiljnu povredu kičme.

Danilo Dulić je u žižu interesovanja plivačkog sporta došao 2018. godine, kada je na raznim domaćim i međunarodnih takmičenjima osvojio preko 150 medalja, od toga više od 80 zlatnih. Te godine je oborio sedam državnih rekorda u pionirskoj konkurenciji, i sasvim zasluženo je izabran za najboljeg sportistu Subotice u toj kategoriji. Fizička dominacija i nagli rast imali su međutim svoju cenu, pa je Danilo 2019. godine imao ozbiljnu povredu kičme, nakon čeka je usledio jedan duži period oporavka.

„Polako sam se nekako vraćao u formu. Moju omiljenu stvar u plivanju – delfin, nisam mogao da radim dosta dugo, jer je pritisak na kičmu velik kod delfina, tako da sam morao da pauziram. Tek u januaru 2020.godine sam počeo da plivam delfin i da se nekako spremam za prvo takmičenje, a to je bilo vojvođansko. Fizički je bilo zamorno, ali tu smo nekako postepeno dizali formu i to mi je prijalo, a i znali smo šta radimo u principu“, prepričava tok oporavka ovaj mladi takmičar PK „Spartak“ iz Subotice.

Prošla godina takođe nije bila jednostavna za ovog talentovanog plivača. Takmičenja je bilo izuzetno malo, a pored toga je preležao i korona virus. To je međutim, kako kaže, sada već sve prošlost, intenzivno se priprema za državno prvenstvo.

„Cilj mi je da uđem u reprezentaciju. U martu bih mogao da isplivam te norme i to mi je zaista cilj, to želim svim svojim bićem. Treniramo na bazenu u Dudovoj šumi, upravo se vraćam sa treninga. Ciljevi su veliki i očekivanja su velika, ali videćemo kako će se razvijati situacija zbog korone i zbog svega. Mi se u svakom slučaju trudimo, dajemo sve od sebe, i ljudi u klubu, i takmičari i ja, tako da videćemo. Spremamo se za taj mart i biće dobro sigurno“, optimista je Dulić.

Iako je i ova godina počela neizvesno, jedno je sigurno. Danilo Dulić će, kao i do sada dati sve od sebe, i možemo biti sigurni da će ovaj biser srpskog plivanja još puta biti tema naših sportskih izveštaja.

RTVKOMENTARI

  1. Grbic Ilija kaže:

    Super

OSTAVITE KOMENTAR

78 + = 81