Danilo Pisanjuk prvak države u skejt-triku

U subotu, 11. juna na Trgu Republike u Beogradu, po prvi put u Srbiji održano je skejt takmičenje u manualnim trikovima pod nazivom "Red Bull Manny Mania". Pred oko 1.000 gledalaca, takmičari iz svih krajeva naše zemlje pokazali su najbolje skejt trikove na dva točka. Pobednik takmičenja je naš sugrađanin Danilo Pisanjuk koji će predstavljati našu zemlju na svetskom finalu koje će se održati 20. avgusta u Njujorku.

Slika
Danilo Pisanjuk, facebook slika

Sistem takmičenja bio je jednostavan za praćenje. Svi takmičari su vozili zajedno i imali su 10 minuta da pokažu najbolje manualne trikove koje znaju. Trikovi su se ređali jedan za drugim, a takmičari smenjivali na boksovima (spravama) kao na traci. Sistem takmičenja je takav da u dalji krug prolaze samo najbolji, a odluku ko prolazi dalje donosio je petočlani žiri na čelu sa Red Bull-ovim vozačem Đorđom Zavosom iz Grčke.

Nakon više od sat i po vremena vožnje, u finalu su ostala četiri najbolja vozača: Danilo Pisanjuk (18), Ivan Pejdić (28), Petar Petrović (22) i Aleksandar Marković (28). Kao i u prethodnim krugovima, finalisti su imali 10 minuta da pokažu najbolje trikove i pokušaju da izvuku keca iz rukava koji bi im doneo pobedu. Na kraju, pobedu je odneo Danilo Pisanjuk iz Subotice koji se, prema rečima sudija, istakao već na samom početku takmičenja. Danilove konstantno dobre vožnje tokom svih rundi takmičenja na kraju su mu donele pobedu i učešće na svetskom finalu u Njujorku. Drugo mesto zauzeo je Petar Petrović, dok je treći bio Ivan Pejdić.

– Drago mi je da sam danas pobedio na ovako velikom takmičenju i pred ovako brojnom publikom. Kada sam se prijavio na Red Bull Manny Mania takmičenje, nije mi bilo važno koje ću mesto osvojiti, cilj mi je kao i uvek da se dobro zabavim sa svojim prijateljima, bez obzira što su mi protivnici na takmičenju. Ovo je najveći uspeh u mojoj šestogodišnjoj karijeri bavljenja skejtom – rekao je osamnaestogodišnji Danilo za portal Sportal.rs.

Pre takmičenja na Trgu Republike, Đorđo Zavos, glavni član žirija i jedan od najboljih skejtera Istočne Evrope, podelio je svoje dvanaestogodišnje iskustvo vožnje skejta sa našim mladim skejterima. Đorđo je u skejt parku na Ušću proveo više od tri sata, a iskustvo koje je preneo našim mladim vozačima je neprocenjivo!

Izvor: Sportal.rsKOMENTARI

  1. glibavi kaže:

    Jel to onaj mali sto skace po fontani? 🙂 Salim se, svaka cast dete samo tako nastavi.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 34 = 39

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: